To je to što me zanima!

Kapitalac: Lovci u BiH ulovili vepra težeg od 200 kilograma

U lovu im nisu pomagali psi. Nakon lova lovci su se počastili svojim šumskim specijalitetima. Novcem od prodaje plijena kupit će namještaj za lovačke kuće
Vidi originalni članak

Nakon dana planiranja i cjelodnevnog lova, lovci BiH uhvatili su vepra kapitalca. Težak je preko 200 kilograma, a iz šume ga je izvuklo 15 lovaca.

- Ovo je jedan od većih ulova. Vepar se inače teško stiže i ubija - rekao je za Avaz lovac Hašim Tahirović Šaho.

Kao posebnost ovog lova istaknuli su da im u potjeri šumom nisu pomagali lovački psi, koji su im inače stalni parteri.

Nakon lova lovci su se počastili svojim šumskim specijalitetima. Novcem od prodaje plijena kupit će novi namještaj za lovačke kuće. Da je ovakav ulov rijedak, govori i primjer od prije dvije godine kad su makarski lovci odstrijelili vepra teškog 210 kilograma. Imao je i kljove od 32 centimetra, kakve su do tad gledali samo na slikama.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • IvanKrajc 06.11.2014.

    Lovci tamane svinje jer se pre brzo razmnozavaju.Boje se da vise nece biti jelena po kojima NAJVISE vole pucati a ne zato jer im je stalo do prirode nego zato jer uzivaju u ubijanju i oduzimanju zivota.Nije im niti strano pucati po ljudima.Koliko puta do sad smo citali vijesti da su lovci upucali nekoga i rekli "a cujte mislio sam da je zec" i slicna sranja.Tko je vas izabrao da odredujete prirodnu ravnotezu?Pa vi ne mozete niti odrediti kad cete ici SRAT na wc!Drzava vas je izabrala?Ista ona drzava koja nema pojma sta radi,gdje je bila,i gdje idemo.Koja uzrokuje patnju za sve nas na dnevnoj bazi i koja je korumpirana bez ikakve mjere?Zivotinje postuju ljude jer ih je bog tako stvorio ali to postivanje nije bezuvjetno.Sve ima svoju granicu.

  • 05.11.2014.

    Zar je dopušteno lovcima prodavati ulov?

  • vox ratione 04.11.2014.

    Zaštitnicima životinja, divlje svinje se toliko brzo razmnožavaju da ih se mora ubijati radi ravnoteže u šumi. Inače srna i jelena uopće ne bi bilo. Lovostaja za veprove i mlađe divlje svinje nema, samo za suprasne krmače. Prijatelj mi je lovac pa znam da za divlje svinje ne moraju skupljati bodove za odstrijel. Dok za jelena treba par godina skupljanja bodova i rada (hranjenje životinja zimi, brojanje divljači i sl.)

Komentiraj...
Vidi sve komentare