To je to što me zanima!

Karadžić je za medije opet negirao srebrenički genocid

Radovan Karadžić drugi je put iz haaškog pritvora dao intervju i opet negirao genocid u Srebrenici. Obitelji smaknutih Bošnjaka su ogorčene
Vidi originalni članak

Ratni zločinac Radovan Karadžić drugi je put iz haaškog pritvora progovorio za medije. Dao je intervju za nizozemsku novinsku agenciju ANP, u kojem je ponovno negirao genocid u Srebrenici. Obitelji smaknutih Bošnjaka smatraju to novom uvredom, prenosi tportal.hr. Karadžić je ratnog zapovjednika Srebrenice Nasera Orića, kojeg je Haaški sud oslobodio, nazvao bezobzirnim kriminalcem.
- Haaški sud pretvara se u cirkus. Zaista bih voljela da mi netko od haaških sudaca objasni zbog čega takvome monstrumu i zločincu, odgovornom za smrt tisuća ljudi, dopušta da ponovno pljuje po žrtvama i njihovim obiteljima - rekla je Hajra Ćatić, predsjednica udruge Žene Srebrenice. Bošnjački predstavnik za suradnju s Haaškim sudom Amir Ahmić slaže se s njezinom ocjenom i podsjeća da je početkom godine sudac O-Gon Kwon dao prvo dopuštenje Karadžiću za intervju, nizozemskom listu. Isti je sudac smatrao da Milošević nije odgovoran za genocid, dodaje Ahmić. Glasnogovornica Haaškog suda Nerma Jelačić rekla je kako je Haaški sud odobrio intervju i dodala da nijedan drugi optuženik nije nikada dao intervju dok je bio pritvoren.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Renaldo 31.07.2009.

    Ne razumijem kako netko kome se sudi za ratni zločin u Haagu može iz zatvora davati intervjue poput Karadžića ili pak pisati i objavljivati knjige poput Šešelja.Ovo je definitivno morbidno i nemam komentara. Sramota za Haaški tribunal.

  • user_35222 31.07.2009.

    upravu je genocida nije bilo , masakra DA ali genocida NE

  • enigma-ze 31.07.2009.

    prepast ga se sa tim luđačkim pogledom...kako samo neko može i posumljati u njegove izjave.zakopat ga živog u srebrenici..

Komentiraj...
Vidi sve komentare