To je to što me zanima!

Karamarko demantira: 'Nitko nije tražio zapošljavanje ljudi'

'Prošla vlast napumpala je ustroje ministarstava pa je danas po sistematizaciji radnih mjesta popunjenost oko 68 posto a to je zapravo 120 posto od normale'
Vidi originalni članak

Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade, u četvrtak navečer je demantirao da je na sjednici Vlade većina ministara zatražila zapošljavanje novih djelatnika istaknuvši kako je prevladavao ton racionalizacije. 

- To nitko nije tražio. Prošla vlast napumpala je ustroje ministarstava pa je danas po sistematizaciji radnih mjesta popunjenost oko 68 posto a to je zapravo 120 posto od normale - rekao je Karamarko.  

 Dodao je i da nova Vlada neće raditi po starim sistematizacijama i ustrojima.

Nakon toga se oglasio i na Facebooku, gdje je ponovio isto.

- [NISMO TRAŽILI NOVA ZAPOŠLJAVANJA] Na prvoj sjednici Vlade ministri su podnosili redovno izvješće o stanju kojeg su zatekli prilikom primopredaje ministarstava. Tom prilikom su upozorili i na nesrazmjer u broju zaposlenih s važećom sistematizacijom radnih mjesta. Nitko nije tražio nova zapošljavanja, što je moguće lako i provjeriti budući da je taj dio sjednice Vlade išao u izravnom televizijskom prijenosu. Ako bude i potrebno popunjavati neka radna mjesta novim kadrovima, tome će prethoditi temeljita analiza planiranih poslova.

Ne znam kako i zašto dio medija izvještava o tome da je Vlada odustala od reformi i da traži nova zapošljavanja, ali mogu reći da je prevelika podudarnost s onim što su u Saboru o tome govorili neki zastupnici oporbe - objavio je Karamarko.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • Prepelita 30.01.2016.

    Jadna smo mi zemlja kad je vode KARANasMarko i BoliJuKITA..

  • komentarp 29.01.2016.

    Molim vas da mi netko objasni definiciju "domoljuba"!! Jesam li ja domoljub ako volim svoju domovinu a nisam HDZ! i domoljubna koalcija?

  • Ništanovo 29.01.2016.

    Kaj on dobiva dvije plaće, kao potpredsjednik Vlade i kao glasnogovornik Vlade. Taj ti dođe KO margarin u sve se miješa, a najgore od svega još i laže ili nije bio usredotočen na sjednici Vlade kada su ministri o tome govorili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare