To je to što me zanima!

Karamarko: Nećemo dopustiti Mostu da povrate Milanovića!

Tomislav Karamarko žestoko se obrušio na Most rekaviš da koče ideje koje mogu potaknuti razvoj, dotok kapitala i nova radna mjesta, te da je HDZ već imao dosta strpljenje s njima
Vidi originalni članak

Stranka je imala gubitnički mentalitet, a ostvarili smo pet pobjeda. Kontinuirano pobjeđujemo. Vratili smo na najsnažnije političke stranke i upravljanje državom 2015., rekao je Tomislav Karamarko na izbornom saboru HDZ-a u dvorani Lisinski u Zagrebu.

- Morali smo svladavati i pokušaje unošenja razdora u stranku kroz medije i na druge načine. Četiri godine to čine, a posljednjih tjedana nesmiljenom žestimom. Nije im uspjelo pa neće ni sada - kazao je Karamarko i dodao da oni koji postavljaju ultimatume i žele nered neće uspjeti.

- Pokušavaju nas srušiti oni kojima su puna usta reformi, ali samo na razini spina i medijskih, iza toga je praznina. Iza krinki nema želje za rastom, stvarnim promjenama - rekao je.

Žestoko se obrušio na Most:

- Koče ideje koje mogu potaknuti razvoj, dotok kapitala i nova radna mjesta. Imali smo razumijevanja i za političko neiskustvo, ali nema vremena za neuspjeh zemlja, nema za još jedne izbore. Trebamo jaku vladu i jak HDZ. Na tom pitanju nećemo popustiti.

- Nećemo pristati na presudu partijskog suda bez ijednog argumenta. Suradnja je uvijek kompromis i dogovor, suradnja nije ultimatum. To bi bila izdaja i svih vas i onih koji su nam povjerili mandat.

Istaknuo je kako 200.000 članova HDZ-a nikad nisu dopustili omalovažavanje, te da su  složni kada je najteže.

- Odgovaram samo vama. Svima koji ste dali glas da vodimo državu. Nikada vas neću izdati i iznevjeriti, meni je domovina i interes naroda na prvom mjestu. Neću dozvoliti da zbog orkestriranih napada, pa i mržnje netko od nas ne može ponosno hodati ulicom. Ne bojim se napada, objeda, laži jer istina je samo jedna i obranit ću je jer ste mi vi dali mandat.

- Oni ne znaju da je naša moć naša sloga, a nju neće slomiti. Oni ne razumiju da državu ne vodimo zbog osobnih primitaka i partikularnih interesa i daju si za pravo podjelu države kao partijskog plijena.

- S državom se nitko ne smije igrati. Ona je iznad pojedinca ili stranke. Neću od toga odustati, pa makar morali u još jednu bitku i pobjedu.

- Nećemo dopustiti da Most i SDP uspiju u naumu i sruše ovu vladu koja pokrenula niz reformi, a oni je zbog neiskustva dovode u pitanje. Sigurno nećemo dopustiti da na vlast vrate Zorana Milanovića - rekao je Karamarko.

Karamarko se dotakao i ekonomskih tema, te branio poskupljenje dopusnkog, ali najavio i preraspodjele u mirovinama. Izgleda da je HDZ za ponovno vraćanje nekog oblika obveznog vojnog roka. Također je najavio i osnivanje

Dokumentacijskog centra za Drugi svjetski rat koji bi točno evidentirao broj žrtava i rekao da će braniti nacionalni interes u Ini, te neće dozvoliti niti provesti nikakvo ukidanje županija.

- Treamo preispitati kriterije onih najvišim mirovinama i napraviti preraspodjele za one najosjetljivije - rekao je Karamarko, ali nije precizirao na koji način i kako će to učiniti.

Najavio je i promjenu u upravljanju državnim poduzećima i da se više neće rješavati viškova otpremninama i tako opterećeivati mirovinski sustav.

- Istovremeno menadžeri zadržavaju unosna primanja - rekao je šef HDZ-a.

Branio je odluku i da treba povećati cijenu dopusnkog osiguranja jer se ne može na svemu uštedjeti. 

- Zbog starenja stanovništva sve više ljudi treba njegu, liječnika je sve manje, a diže se i kvaliteta usluge - objasnio je Karamarko poskupljenja u zdravstvu.

Energetsku politiku je stavio u priroritet, a među njima i prerada nafte. 

- To nije moguće bez Ine. Ova Vlada znat će zaštiti nacionalne interese u Ini što god zlobnici imputirali - poručio je Karamarko.

Spomenuo se i profesionalnih vojnih snaga, te najavio da treba započeti s općom vojnom obukom.

-Doktrina oslonca na samo profesionalne snage, lišila je vojsku uloge koju mora imati - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 408

  • UNPROFOR 29.05.2016.

    Pa da to sprijećiš možeš samo napraviti vojni udar i uvesti 6.januarsku diktaturu ! Tebe su komunjare stvarno potpuno nafilovale sa njihovom ideologijom. Po svemu viđenom i slušajući njegove idiotizme , ćini mi se , da mu je uzor Stalin !

  • Sandokan Janosik 29.05.2016.

    E da ga makar povrate pa da iziđe više iz njih.

  • zera 29.05.2016.

    Karamarkovi zadnji trzaji.A sad adijo i ko zna kad i ko zna gdje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare