To je to što me zanima!

Karamarko: Samo ravnopravni Hrvati ključ su stabilne BiH

Ovo je naša domovina i važna nam je isto koliko i Hrvatska. Hrvatski narod ima dvije domovine. Obje volimo i tako ćemo se i ponašati, rekao je Tomislav Karamarko
Vidi originalni članak

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je u intervjuu za Večernji list u Međugorju komentirao ozračje na utakmici Hrvatska-Srbija te situaciju Hrvata u BiH.

Ozračje na utakmici puno uvreda i povika, kaže Karamarko, nešto je što ga vrijeđa i provocira. Posebno mu je zasmetao natpis Vukovar na ćirilici. 

- No, mi smo unatoč svemu tome snažna država, članica EU i svjesni smo da takve pojave više štete onima koji ih izazivaju nego nama - rekao je Karamarko. 

Komentirajući status Hrvata u BiH, Karamarko je rekao kako je HDZ napravio veliki zaokret te pokušava što više komunicirati s ograncima stranke u BiH.

- Nastojimo jednako tako imati dobre odnose sa SDA. Mislim da oni moraju shvatiti da o njima jako puno ovisi. Ovisi prije svega hoće li BiH biti europska država. Najprije se mora riješiti pitanje ravnopravnosti statusa Hrvata. Hrvati ovdje nisu nacionalna manjina. Ovo je naša domovina i važna nam je isto koliko i Hrvatska. Hrvatski narod ima dvije domovine. Obje volimo i tako ćemo se i ponašati - rekao je Karamarko.

Dodao je kako se o suverenosti naroda u BiH moraju dogovoriti sva tri naroda te da će HDZ poštovati bilo kakvo rješenje. 

- Samo ravnopravni Hrvati ključ su stabilne BiH - zaključio je Karamarko. 

Idi na 24sata

Komentari 198

  • jelas 111 09.09.2013.

    Glasanje bi moralo biti ograničeno samo za narod koji živi i zarađuje svoj kruh u Hrvatskoj, a ne da mi glasa neki iz Bosne, Njemačke, Švedske itd....Jer i mi NE glasamo u njihovim zemljama.

  • 09.09.2013.

    ... dva HDZ-a iz Bosne i Hercegovine sudjeluju na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. Na listi HDZ-a u 11. izbornoj jedinici budu tri kandidata iz redova dvaju HDZ-a BiH. To je apsurdno i ružno.

  • erosonogsvijeta3 09.09.2013.

    Od vecine komentara mi se povraca i vrlo me je razocarao ovakav negativan stav prema bbh hrvatima a svi ovi papci sto pljuju po hercegovcima su se sinoc radovali bogdanovicevoj dominaciji ili mandzinom golu protiv srbije. Kakvo licemjerstvo prejadno evo neki i pisu da su hercegovci bjezali od rata,a u knin prva usla bojna hvoa bruno busic

Komentiraj...
Vidi sve komentare