To je to što me zanima!

Karamarko: Svi moramo paziti kako komuniciramo u javnosti

'Ne možemo u jednom slučaju posezati čak i za zabranama emitiranja javnih medija, a u drugom slučaju ne vidjeti i ne čuti kad se širi govor mržnje', objavio je
Vidi originalni članak

Nakon objave da 'Vijeće za suradnju neće biti nikakav novi Centralni komitet', Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade, u ponedjeljak se još jednom oglasio na Facebooku. Ovaj put tema je tolerancija i komunikacija u javnom prostoru.

Objavu prenosimo u cijelosti: 

'[MORAMO BITI TOLERANTNI] Svi moramo paziti kako komuniciramo u javnom prostoru. Vrijeđanje drugih ne možemo tolerirati. Jednako tako se zalažem za izjednačavanje kriterija. Ne možemo u jednom slučaju posezati čak i za zabranama emitiranja javnih medija, a u drugom slučaju ne vidjeti i ne čuti kad se širi govor mržnje. Posebno me boli kad su tolerirani slučajevi neprimjerene komunikacije usmjereni prema braniteljima. Moramo voditi računa o tome da svaka neprimjerena komunikacija izaziva odgovor i tome onda nema kraja. Svako od nas bi se trebao suzdržati od izjava koje nekog mogu uvrijediti.'

Idi na 24sata

Komentari 172

  • Zlurad 17.02.2016.

    "Svako od nas bi se trebao suzdržati od izjava koje nekog mogu uvrijediti."? U današnje vrijeme, svatko se vrijeđa na svaki komentar i jako puno tog je postalo "govor mržnje". Živimo u tzv. demokraciji, a više nikome ništa ne smiješ reći. Katastrofa!!

  • 17.02.2016.

    Da si pazio sto pricas, danas mladi ne bi mislili da su ustase branile hrvatsku. Sada je za to kasno. O ostalom ne moram pisati jer doticni jako pazi sto prica. Posljedice ce se tek osjetiti.

  • Caffe-bar Gemini 02.02.2016.

    Ne može se dopustiti da svatko po svom nahođenju može tumačiti što je govor mržnje. Očito se taj pojam mora zakonskim aktom nedvosmisleno odrediti, pogotovo zbog toga što je to kazneno djelo. Ne može se svako nenasilno neslaganje tretirati govorom mržnje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare