To je to što me zanima!

Karamarko tvrdi: Pokrećemo izmjene vukovarskog Statuta

Izmjene se pokreću kako bi se Vukovar proglasio mjestom posebnog pijeteta prema žrtvama te da bi se stavio moratorij na uvođenje dvojezičnih natpisa u tom gradu
Vidi originalni članak

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je u ponedjeljak u emisiji 'Oporbeni zarez' Hrvatskog radija da će većina u vukovarskom Gradskom vijeću idućih dana pokrenuti izmjene gradskog Statuta. Izmjene se pokreću kako bi se Vukovar proglasio mjestom posebnog pijeteta prema žrtvama Domovinskog rata te kako bi se stavio moratorij na uvođenje dvojezičnih natpisa u tom gradu. 

Karamarko je u emisiji također odbacio tumačenja da je HDZ politički pokrovitelj Stožera za obranu Vukovara, javlja HRT. 

Na primjedbu da je dvojezične natpise predvidio i gradski statut  koji je HDZ-ova većina u gradskom vijeću donijela 2009. godine, Karamarko kaže kako ne zna koji su bili motivi tadašnje većine. Karamarko je rekao i kako ne želi razmišljati glavom svojih prethodnika te da je HDZ danas drugačiji od tadašnjega. 

O tome da su dvojezični natpisi postavljeni u Udbini, u kojoj je na vlasti HDZ, Karamarko kaže da se niti jedan grad u Hrvatskoj ne može uspoređivati s Vukovarom koji je uz velike žrtve obranio Hrvatsku.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • mrTrobec 10.09.2013.

    Toliko o njegovoj pameti

  • dalmatinska fjaka 10.09.2013.

    "Karamarko tvrdi: Pokrećemo izmjene vukovarskog Statuta" Nijedan gradski zakon nemože kršiti stavke državnog ustava.

  • archangelgabriel 10.09.2013.

    Her karamarko kako bi bilo da se pozabavite ovom svojom spodobom koja je pojela i zapila 450.000,00 državnih kuna? Pa onda pričate o zakonu KOJI ste vi DONJELI 2009g. (http://www.jutarnji.hr/uhicen-sef-lucke-kapetanije-popio-pica-i-pojeo-hrane-za-450-tisuca-drzavnih-kuna/1125333/)

Komentiraj...
Vidi sve komentare