To je to što me zanima!

Karamarko: Željeli bismo da se Vlada ne igra sa svetinjom

Priča o priznanju Hrvatske je herojska saga o devet stoljeća borbe hrvatskog naroda za svoju državnost, prisjetio se na HDZ-ovoj svečanoj tribini Vladimir Šeks
Vidi originalni članak

Priča o priznanju Republike Hrvatske je herojska saga o devet stoljeća borbe hrvatskog naroda za svoju državnost, prisjetio se na HDZ-ovoj svečanoj tribini o 22. obljetnici međunarodnog priznanja Hrvatske Vladimir Šeks, tadašnji potpredsjednik Sabora. 

Zajedno s ostalim članovima tadašnje Vlade, potpredsjednikom Zdravkom Tomcem, ministrom zdravlja Andrijom Hebrangom te ministrom vanjskih poslova Zvonimirom Šeparovićem govorio je o izazovima s kojima su se tada borili zajedno s predsjednikom Franjom Tuđmanom koji je, dodao je Šeks, dao ključni pečat na svim križnim postajama bez kojih ne bi bilo hrvatske državnosti.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da će međunarodno priznanje Hrvatske, kao izraz vjekovne težnje za državnošću hrvatskog naroda biti zlatnim slovima upisano u njegovu povijest.

- Željeli bismo da se ova Vlada ne poigrava sa svetinjom koju je dobila u ruke. Opet vidimo petokrake i neke čudne kape koje asociraju na Golgotu koju je već prošao hrvatski narod - rekao je Karamarko.

Bivši ministar vanjskih poslova Zvonimir Šeparović prisjetio se da koliko je svijet tada favorizirao Jugoslaviju i koliko je borba za ostvarenje međunarodnog priznanja male Hrvatske bila teška, ali i podsjetio na značajan doprinos Svete Stolice i Njemačke u konačnom rezultatu. Kritizirao je aktualnu Vladu što je "zaratila s Njemačkom, jer je to ludost", te dodao da trenutno nemamo dobru vanjsku politiku. 

I tadašnji potpredsjednik Vlade Zdravko Tomac kritizirao je aktualnu Vladu jer "sramotno zaboravlja obilježavati ključne datume u povijesti Hrvatske".

- Narod koji zaboravlja svoju prošlost je narod bez budućnosti - primijetio je Tomac, a tadašnji ministar zdravstva.

Andrija Hebrang zamjerio je što ni mediji ni vlast ne posvećuju pažnju ovoj važnoj obljetnici ni ulozi HDZ-a u tome.

Idi na 24sata

Komentari 151

  • zagi 24 16.01.2014.

    kako bi rekli u Monty Pytonu...but reality was completely different...

  • najiram 10 16.01.2014.

    dajte več jempot čkomite v našoj županiji nigdar ne bili hdz na vlasti sdp se podrpali se firme uništili i kupili za jednu kunu i sad pod njima su uspiješne...ma čkomite več jempot zakona ste donesli 1998 u beugradu i celu jugu pokrali i to se partijski sekratari...dosta nam vas je več vas i vaše partije...

  • mačupiču 16.01.2014.

    Dok se sve vece politicke stranke i njihovi clanovi potpuno ne izbrisu iz politickog zivota od ove drzave tak i tak nis nece bit

Komentiraj...
Vidi sve komentare