To je to što me zanima!

Karlovac: Izgorio krov, a vatrogasci spasili zgrade

Na krovištu zgrade buknuo je požar u srijedu oko 3 sata ujutro. Vatrogasci su požar ubrzo ugasili, te spriječili da se proširi na okolne zgrade
Vidi originalni članak

Nitko nije ozlijeđen u požaru koji je nešto poslije 3 sata izbio na krovištu zgrade u Radićevoj ulici, kod Glazbene škole u Karlovcu. Vatra se lako i brzo mogla proširiti na stanove i poslovne prostore na katu i prizemlje, ali isto tako na mnoge zgrade u susjedstvu, koje su stara gradska jezgra i zaštićeni spomenik kulturne baštine.
Vatrogasci su dojavu dobili u 3.12 sati. Za samo tri minute sedam je gasitelja već započelo intervenciju.
- Iako smo stigli na požarište samo tri minute po dojavi, izgledalo je iznenađujuće opasno. Cijeli krov zgrade bio je u plamenu. Ujurili smo kroz stubište, a drugi dio ekipe je akciju započeo poljevanjem s ljestava na vozilu. Stariji čovjek, jedini u stanu pod pokrovljem, ispraznio je stubišni aparat kada ga je vatra probudila, a potom javio za požar. Jasno je bilo da su dojave stigle kasno - pričao nam je nakon akcije voditelj intervencije Miroslav Rade, jedan od sedam junaka koji su spasili od vatre Zvijezdu, staru karlovačku jezgru. Dozapovjednik JVP-a Goran Franković kaže da je vatra svladana nakon sat vremena borbe u kojoj je sudjelovalo 15 vatrogasaca s četiri vozila. Nije prodrla u stanove na katu ispod, ali je krov od tristotinjak četvornih metara potpuno izgorio. Štete na okolnim zgradama nema. Uzrok požara još nije poznat, policija obavlja očevid. Spasitelje karlovačke Zvijezde ujutro su zamijenili kolege koji su čistili požarište. No, junaci nisu otišli kućama nego u svoju postrojbu. Kažu, doma se ne ide dok sve nije gotovo.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare