To je to što me zanima!

Karlovac: Kaznili biciklista jer je vozio bez svjetala

M. Zatezala (22) policija je zaustavila dok je išao biciklom kupiti cigarete. Kaznili su ga jer nije vozio bicikl. stazom koje u tom dijelu Karlovca nema
Vidi originalni članak

Marko Zatezalo (22) iz Karlovca otišao je 26. siječnja biciklom po cigarete. Oko 1 iza ponoći presretačem ga je zaustavila policija, na križanju Prilaza V. Holjevca i Starčevićeve. Napisali su mu kaznu jer nije vozio obilježenom biciklističkom stazom, iako u tom dijelu grada takva staza ne postoji.
- Pola sata su sjedili u autu i listali po Zakonu. Zamolio sam ih da mi objasne zašto me kažnjavaju. Pokušao sam objasniti da tamo nema biciklističke staze. Kad je policajac povisio ton, odustao sam od komentara - objašnjava Marko, koji će se, kaže, na kaznu žaliti.
Osim što ga je u prekršajnom nalogu policija pretvorila u državljanku, mladiću nije jasno koliki je iznos kazne. U nalogu piše: “300 kuna (slovima: petsto kuna)”, odnosno ukupna kazna “600 kuna (slovima: osamsto kuna)”.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • JohnyBravo 13.06.2012.

    zdravo,sad je vec 4 godine proslo od toga..ja sam doticni marko zatezalo.ukinuli su mi kaznu za biciklisticku stazu ali su ostavili za svjetla..da,i dan nakon sta sam dobio tu kaznu,tj dan nakon objave ovoga u novinama su mi ukrali bicikal i 4 god ga nisu ni potrazili.nisam im platio kaznu i poslali su me u zatvor.tamo me nisu htjeli i poslali me doma.sad opet cekam poziv za zatvor..

  • rena7 26.02.2008.

    Mora da je Marko jakim snagama stao na žulj. Ako ne te večeri, a onda nekada ranije. Našli su djetinjasti način da mu vrate milo za drago. Pola sata su čitali zakon i razmišljali kako će? Eeee pa sigurno je jedan policajac zakon čitao, a drugi je pisao kaznu ;-) Nepisano pravilo je da ne moraju obojica znati sve he he he

  • gec56 26.02.2008.

    Izgleda da policajci nisu bili ubrojivi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare