To je to što me zanima!

Karlovac: Očekuju kako će Kupa narasti do 8 metara

Zbog otapanja snijega u kontinentalnoj Hrvatskoj u porastu su vodostaji gotovo svih rijeka. Vodeni val Kupe mogao bi biti najviši u zadnjih 10 godina
Vidi originalni članak

Vodostaj rijeka u Karlovačkoj županiji i dalje je u porastu, tako je Kupa nešto prije 14 sati u Karlovcu dosegla 754 centimetara. Zbog izlijevanja vode na kolnik u Koritinji je zatvoren promet, jer je na cesti oko 20 centimetara vode. Kupa se izlila i u Karlovcu na obali Trnskog i u naselju Gradac. Kraj zida koji služi za obranu od poplava djelatnici Vodoprivrede zatvaraju prolaze daskama i pune ih glinom. Dobra se iz korita izlila i u središtu Ogulina prema HOC Bjelolasici, te se prometuje obilazno.
Zbog otapanja snijega u kontinentalnoj Hrvatskoj su u porastu vodostaji gotovo svih rijeka HRT javlja da bi vodostaj mogao biti najviši u posljednjem desetljeću. Zbog izlijevanja Kupe zatvorena je i cesta Ozalj - Levkušje. Vodostaj Korane na Veljunu u 7 sati je iznosio 636 cm i u laganom je opadanju, no još je za sav promet zatvorena cesta od Veljuna prema Perjasici. Centar za obranu od poplava je izdao upozorenje i za slivno područje Raše gdje je u srijedu vodostaj prešao 400 cm.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Zeljk0 24.12.2009.

    Nek potopi sve Pevecove centre...

  • sanja4 24.12.2009.

    a je im Božić!

  • Siljota 24.12.2009.

    Sad treba ić u ribičiju

Komentiraj...
Vidi sve komentare