To je to što me zanima!

Karlovačka toplana je kršila propise? Podigli su 19 prijava

Državni inspektorat je od 23. rujna prošle godine do 22. travnja ove godine protiv Gradske toplane primio 43 prijave građana i udruga za zaštitu potrošača
Vidi originalni članak

Domagoj Švegar, koordinator građanskog pokreta "Neću usluge toplane", u srijedu ujutro je priopćio kako je Državni inspektorat pred Prekršajnim sudom u Karlovcu podignuo 19 optužnih prijedloga protiv Gradske toplane. Rekao je i da će nastaviti upozoravati na nezakonitosti u njezinom poslovanju, javlja HRT.

Inspektorat je od 23. rujna prošle godine do 22. travnja ove godine protiv Gradske toplane primio 43 prijave građana i udruga za zaštitu potrošača. Za njih 33 završen je inspekcijski nadzor, a odbačene su četiri prijave. Za njih 19 potvrđeno je da postoji sumnja kako je Gradska toplana kršila propise.

Švegar u priopćenju ističe i kako Državno odvjetništvo trenutačno obrađuje nekoliko prijava vezanih za legalnost osnivanja Gradske toplane, tj. za prijenos koncesije s propale toplane na novu. Istaknuo je kako je time završena prva faza otpora građanskog pokreta.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • plavi-9 09.05.2013.

    Ma ne mogu vjerovat da je toplana kršila zakon. Sve državne institucije krše zakon ali im niko ne može ništa.

  • gallovix 09.05.2013.

    tako je u svim toplanama.varaju i kradu,a kada dobijes obracun,na njemu shvatis,jedino cijenu.

  • tatamlata 09.05.2013.

    Da nisu muljali sa troskovima i posteno i racionalno radili grijanje ne bi bilo tako nenormalno skupo i ljudi se ne bi otkopcavali od tog nazovi grijanja.Kad ce uskok u tu toplanu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare