To je to što me zanima!

Karneval u Rijeci: Idemo dalje u kameno doba!

Riječkim ulicama prodefilirale su maškare. Ideja nije nedostajalo. Najveća atrakcija na karnevalu bila je lutka premijera Sanadera kao pračovjeka
Vidi originalni članak

Kiša koja je cijelu nedjelju polako padala nije omela nekoliko tisuća maskaranih sudionika da uživaju u jubilarnom 25. riječkom karnevalu.
Glavne riječke ulice, riva i središte grada bili su zasuti šarenilom i ludilom, svi su barem na tren postali ono što inače ne mogu biti. Maškare su se, prije samog početka Međunarodne karnevalske povorke, okupile na Adamićevu gatu u riječkoj luci, gdje ih je fotograf Šime Strikoman snimio za milenijsku fotografiju.
Ideja nije nedostajalo, bili su tu galebovi, psi, leteći medvjedići, vile i vilenjaci, leptiri, Eskimi, vukodlaci, maškare iz Verone, Gane, Novog Sada, brojna alegorijska kola i mnogi drugi.
Ples i pjesma su se tijekom cijelog dana orili Rijekom, maškare su zavladale svakim kutom grada.
Nakon povorke je meštar karnevala Toni vratio ključeve grada gradonačelniku Obersnelu, a prije početka glazbenog programa i Carneval partyja, spaljen je i Pust na moru ispred Adamićeva gata u luci.

I ŠTRUMPF STAR 10 DANA OBORIO JE REKORD
Sad vas čekamo Englezi, uzviknuo je Gargamel Velibor Šuman, predsjednik pokladnog društva Komin, kad su suci prebrojali 533 Štrumpfa. Time je srušen dosadašnji Guinnessov rekord iz Britanije. Rekord su pokušali srušiti prošlu nedjelju, no okupilo ih se tek 395. U nedjelju su uspjeli, a najmlađi Štrumpf bio je Roko Bantić star tek deset dana.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • strijelac 04.02.2008.

    Živio riječki karneval!!!!!!! Bilo je feeenomenalno!

  • Hacker-ri 04.02.2008.

    http://www.ri-karneval.com.hr/Home.aspx?PageID=4

  • Hacker-ri 04.02.2008.

    objavljeno: 17:16 | 03.02.2008. PUST JE DRAGA REDAKCIJO SPALJEN 2sata i 44 minute nakon objavljivanja ovog clanka :) tek toliko da se zna :) u 20 sati je spaljeno cudo !

Komentiraj...
Vidi sve komentare