To je to što me zanima!

Kasno dobile otkaz: I dalje na poslu, iako su ignorirale nasilje

Slavonski Brod: Socijalne radnice koje su mogle spriječiti zlostavljanje djece u dva su navrata dobile otkaz, i oba puta vraćene na posao. I dan danas tamo rade...
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj, svjedoči slučaj četiriju socijalnih radnica iz Slavonskog Broda, državni službenik zbog teških propusta u radu može završiti na optuženičkoj klupi i u zatvoru, ali bez posla ostati neće, javlja Novi list

Prije nekoliko dana na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu na pet godina i mjesec dana zatvora osuđen je 32-godišnji S.D. zbog smrti svoje tromjesečne kćeri u prosincu prošle godine, i zlostavljanja svog drugog djeteta, djevojčice stare dvije i pol godine. Njegova nevjenčana supruga S.H., majka novorođenčeta, dobila je zatvorsku kaznu u trajanju od dvije i pol godine. 

Kako doznaje Novi list, socijalne radnice koje su ovu vrlo problematičnu obitelj trebale redovito pratiti i na vrijeme spriječiti teške posljedice zlostavljanja i zanemarivanja djece u dva su navrata dobile otkaz, da bi dvaput bile ponovno vraćene na posao te i dalje, devet mjeseci od otkrivanja slučaja, rade u Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu. 

Navodno su vraćane na posao zbog krive procedure, odnosno otkaz su dobile prekasno.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • jejast 06.09.2013.

    nazalost nije to samo u sl.brodu trebalo bi ih sve puno vise kontrolirat,najmanje rade u intersu djecice

  • cizalb 06.09.2013.

    Ovo nije država nikad neče ni biti jer iz godine u godinu ovdije vladaju bezbožne nakaze kojima je bitna samo vlastita guzica! i tako već 20 godina i ide dalje i dalje u nedogled!

  • Mala87 06.09.2013.

    U tom poslu rade sve više manje bezosjećajni ljudi! :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare