To je to što me zanima!

Katarina: Život je radost i nije sramota živjeti s hendikepom

U sklopu projekta koji škola u Bjelovaru provodi već devetu godinu pod sloganom „Podijelimo znanje“. Cilj je afirmacija pozitivnog korištenja slobodnog vremena
Vidi originalni članak

U sklopu projekta koji Ekonomska i birotehnička škola u Bjelovaru provodi već devetu godinu pod sloganom „Podijelimo znanje“ po čemu je jedinstvena u nas nastupilo je 14 učenika – autora prezentacije i radionica. 

Cilj tog projekta, koji je osmislio ravnatelj, Vojislav Kranželić, je afirmacija pozitivnog korištenja slobodnog vremena.  Ove godine je prezentacije pogledalo gotovo svih 450 učenika. Poput Marina Oreškovića, koji je govorio o značaju terapijskog jahanja u njegovom životu. No, svakako je golemu pozornost izazvao nastup učenice 2. razreda Birotehničke škole, Katarine Pospišil. Ova 16-godišnja Bjelovarčanka je govorila o životu s cerebralnom paralizom. 

- Željela sam razbiti predrasude da su invalidi osobe drugog reda. Stoga sam se odlučila za prezentaciju pred svim učenicima Ekonomske i birotehničke škole – rekla je  Katarina. 

- Zato što ne hodam i vezana sam uz invalidska kolica ja sam ista osoba kao i moji vršnjaci. S istim potrebama, željama, i pogledima na život. Družim se i volim društvo. Znam se radovati i tugovati kao i svi moji vršnjaci – rekla je Katarina. 

Ujedno je poručila svim ljudima koji imaju bilo kakvih problema, da će se puno bolje osjećati ako o tome otvoreno govore. 

- Život je velika radost i stoga nije nikakva sramota živjeti s određenim hendikepom, i stoga se ta osoba ne bi trebala osjećati manje vrijednom – poručila je Katarina. 


Idi na 24sata

Komentari 18

  • šiš 10.02.2013.

    Bravo djevojko,tako treba gledati na život. Svako od nas u sekundi može postati invalid, tvoj pozitivan stav prema životu još više te čini vrednijom i dražom. Želim ti puno uspjeha i sreće u životu.

  • KatarinaPospišil 09.02.2013.

    evo da i ja malo kometiram hehe ipak se radi o meni :P hvala vam svima od <3 na podršci i ljepim riječima :*** :D

  • Švejk 09.02.2013.

    Uvijek me užasavaju podjele na normalne i neke druge.Svi smo mi ljudi sa razno raznim sposobnostima.Treba iskristiti najbolje u sebi i radovati se životu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare