To je to što me zanima!

Katolička crkva skinula je Karla Marxa s 'crne liste'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vatikan je u veljači ove godine Darwinovu teoriju o evoluciji proglasio kompatibilnom s naucima vjere, a oprostili su i Oscaru Wildeu te Galileu
Vidi originalni članak

Rimokatolička crkva je sa svoje crne liste skinula Karla Marxa, filozofa koji je religiju nazvao "opijumom naroda". Marx se tako pridružio Galileu, Charlesu Darwinu i Oscaru Wildeu. Vatinske novine L’Osservatore Romano pišu da je Marxova kritika kapitalizma podcrtala društveno otuđenje koje je osjećao velik dio čovječanstva koji je i danas izvan tokova procesa donošenja ekonomskih i političkih odluka. Mnogi se pitaju tko je sljedeći za "oprost", prenosi Times. Prošle je godine Vatikan prihvatio Galilea i njegovu teoriju da se Zemlja okreće oko Sunca. U veljači ove godine proglasili su Darwinovu teoriju evolucije kompatibilnom s kršćanskom vjerom, a u srpnju je L’Osservatore Romano književnika homoseksualne orijentacije Oscara Wildea nazvao "čovjekom koji se iza maske nemoralnosti pitao što je istina, a što pogreška".

Idi na 24sata

Komentari 12

  • user_2215 22.10.2009.

    e ja to ne mogu misliti jer znam da nisu glupi nego itekako pametni i dobri! to iz iskustva mogu reci, a vas koji tako mislite iskreno zalim, a sto vi koji toliko pljucate po Crkvi i koji sve svecenike stavljate pod isti kos s pedofilima, mislite da ste pametni??????? pa po cemu se vidi ta vasa pamet? kao prvo da ste imalo pametni takvo sto ne bi pisali jer samo bolestan covjek moze tvrdit da su u tako velikoj organizaciji svi pedofili, prevaranti, glupi itd....jadno i zalosno od vas PAMETNJAKOVICI! Prvo pogledajte sebe pa onda pljucajte po drugima, lakse ce vam biti, mozda se malo i zasramite pa ne budete imali toliko materijala za iznosit okolo............!!!!!!!!!!!

  • snork 22.10.2009.

    ustaše podijelile minuse a nemaju pojma ni o čemu se radi.

  • Elio 22.10.2009.

    @jax dali ti to želiš reći da su svi ateisti komunjare ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare