To je to što me zanima!

Kazahstanski 'tata' siguran u pobjedu: Imat će 91 % glasova

Sadašnji predsjednik Nursultan Nazarbajev na vlasti je od sovjetskog doba. Na izborima 2005. pobjedio je s 91 posto glasova, a na ovima očekuje isti rezultat
Vidi originalni članak

Oko devet milijuna Kazahstanaca s pravom glasa u nedjelju bira novog predsjednika, piše AFP. Prijevremene izbore pokrenuo je presjednik Nursultan Nazarbajev (70) koji zemljom vlada još do sovjetskog doba. Njegov potez je mnoge iznenadio nakon što je odustao o refrenduma koji je trebao ozakoniti njegovu vladavinu do 2020. godine. Za referendum su bila njegova dvojica od tri protukandidata na izborima, Džambil Ahmetbekov i Gani Kasimov. Nazarbajevu, kojeg mlađi Kazahstanci zovu 'tata', mandat traje do 2012. 

Od neovisnosti 1991. kada su bili prvi izbori, OESS (Europska organizacija za sigurnost i suradnju) niti jedne izbore nije ocijenio kao pravedne. Predsjednikov savjetnik rekao je kako će za Nazarbajeva sigurno glasovati više od 91 posto stanovništva. Sam predsjednik je rekao da će vladati sve dok bude mogao. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • snaša s mudima 03.04.2011.

    Jerl to Tuđika vaskrsnuo hebote ? Pa đe u Kazahstanu ? Il je vidio što se dešava s Hrvatskom pa reko nek ide sve u PM. Banda lopovska me prevarila !

  • pidanko29 03.04.2011.

    tako i treba da imaju "TATU" dok smo mi imali "TATU" naseg bilo je svega i svacega , i gorivo nije bilo skupo kao danas, idemo po cijenama sa evropom, a place ni ne dobijemo po 6 mijeseci !!!!

  • SmackThat 03.04.2011.

    A joj da ovo kradezeovci mogu kod nas nekak provuć, pa izaberu šeksa, jacu ili nekog drugog spadala za duhovnog vođu, bez kojeg bi kao bili gladni i žedni, pa nam onda ogule kožu

Komentiraj...
Vidi sve komentare