To je to što me zanima!

Kazna za one koji ne dolaze u Sabor: Plaća 3-4 tisuće kuna

Pripremili smo dva nacrta mogućeg kažnjavanja zastupnika. Ovaj tjedan ćemo o tome razgovarati s našim partnerima i plan ide u zakonsku proceduru, rekao je Šimić
Vidi originalni članak

Most planira ubuduće kažnjavati saborske zastupnike koji se ne pojavljuju na radnom mjestu.

- Pripremili smo dva nacrta mogućeg kažnjavanja zastupnika koji ne dolaze na sjednice. Ovaj tjedan ćemo o tome razgovarati s našim partnerima i plan ide u zakonsku proceduru. Dok prođe sve potrebne procedure, vjerujemo da će to biti kroz tri ili četiri mjeseca - rekao je Šimić.

Kada je riječ o novčanoj kazni, Šimić kaže da postoje dva nacrta.

- . I jedan i drugi se temelje na tome da zastupnik koji ne dolazi ili dođe samo na jednu sjednicu mjesečno, u pravilu mi imamo 12 dana zasjedanje, bi imao neto plaću između 3 i 4 tisuće kuna, ovisno o olakšicama koje ima. Nažalost, ne možemo ići ispod toga zbog zakonskih minimuma kod isplata - dodao je.

 

Idi na 24sata

Komentari 97

  • sunčanana 03.05.2016.

    Prijedlog zakona je ponižavajući za svakog radnika koji dolazi svakodnevno na posao, naporno radi i prima jadnu plaću od koje ne može dostojanstveno živjeti. Umirovljenike ne treba ni spominjati.

  • jozabroz 03.05.2016.

    haha,, pa braco kreso npr zivi bez problema od 4000 kuna primanja,cak moze kad oce i u ameriku skoknut na desetak dana,, tako da bi vi iz mosta mogli pokrenut nesto ozbiljno,, npr da se povecaju mirovine i minimalne place na evo npr 3000kuna..otkuda? ne zanima me ,vi sigurno imate odgovore na to,,kad imate i za raznorazna "ulaganja",jer od tih "ulaganja i planova" ionako nista nece bit do kraja mandata pa necete bas moci ocekivati povrat u saborske klupe,ni vi ni ovi sta vas uopce drze uz sebe,,

  • SAINT 03.05.2016.

    živi bili pa vidili

Komentiraj...
Vidi sve komentare