To je to što me zanima!

Policija prijavila bivšu dekanicu i dekana zagrebačkog fakulteta

Damira Ježeka i Jadranku Frece policija tereti i da su na dekanskoj dužnosti koristili službene kartice fakulteta na privatne potrebe poput hrane u restoranima, odjeće i kozmetike
Vidi originalni članak

Bivšu dekanicu i dekana Prehrambeno biotehnološkog fakulteta (PBF) Jadranku Frece i Damira Ježeka policija je prijavila zbog zlouporabe položaja, odnosno korištenja službene kartice u privatne svrhe, a Ježeka i još dvije zaposlenice i zbog izvlačenja novca preko fiktivnih studentskih ugovora.

Ne otkrivajući identitete ni naziv visokoškolske ustanove zagrebačka policija izvijestila je da je provela kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom i tri ženske osobe starosti 58, 66 i 49 godina zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju posebno izvješće je dostavljamo Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, izvijestila je policija.

AFERA NA ZAGREBAČKOM FAKULTETU Policija: Dekanica i prodekan PBF-a uzimali su si novac preko lažnih studentskih ugovora

Ukratko policija Ježeka i dvije zaposlenice fakulteta sumnjiči za sklapanje fiktivnih studentskih ugovora za koje su studenti koji su ih sklapali, a nisu odradili posao, dobivali desetinu, a ostalo navodno po isplati na njihove račune vraćali na ruke osumnjičenim zaposlenicama PBF-a. One su manji dio novca zadržavale, a većinu, po policijskim tvrdnjama davale dekanu.

Ježeka i Frece policija tereti i da su na dekanskoj dužnosti koristili službene kartice fakulteta na privatne potrebe poput hrane u restoranima, odjeće i kozmetike.

U policiji kažu da ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima zasad nije točno utvrđena, ali ju "cijene većom".

Idi na 24sata

Komentari 3

  • BParker 16.10.2023.

    Milo lice a duša crna.

  • serendipity99 16.10.2023.

    Ih kao da su prvi

  • EmilCandor 16.10.2023.

    Neš' ti dekana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare