To je to što me zanima!

'Kažu da ne mogu voditi vladu zbog seksualne orijentacije...'

Ana Brnabić otvoreno je progovorila o predrasudama prema homoseksualcima uoči Parade ponosa u Beogradu. I na vlastitoj koži je, kaže, iskusila prigovore zbog seksualne orijentacije...
Vidi originalni članak

Srbija i njene institucije odlučno stoje iza svojih građana jednako štiteći njihova prava, bez obzira da li pripadaju većini, ili su po rođenju, orijentaciji ili osobnom odlukom, pripadnici neke od manjinskih grupa, izjavila je danas srpska premijerka Ana Brnabić.
Ona je na Međunarodnoj konferenciji o zločinu iz mržnje i govoru mržnje rekla da nema problem sa kritikom, ali da joj smeta neutemeljena kritika koja se zasniva na površnim ocjenama, prenosi Alo.

"Ne znam da li je besmislenije kada se čuje da zbog drugačije seksualne orijentacije nisam dostojna da vodim Vladu, ili da sam postavljena da vodim Vladu upravo i samo zbog toga", rekla je Brnabić.
Navodeći da je nesumnjivo opao broj fizičkih napada na one koje se razlikuju od većine, istaknula je da je jednako važno da se ljudi prestanu vrijeđati riječima.

- Kao građanka želim živjeti u društvu u kojem je Parada ponosa vijest na razini informacije koja se odnosi na zatvaranje ulica za promet. Da taj događaj bude značajan onima koji ga organiziraju i građanima koji u njemu žele sudjelovati, bez višemjesečnih tenzija prije i nakon njega - dodala je.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • dahhmal 16.09.2017.

    Opet neki marketinski trik kak su tetkice ugrozene i ostalo kaj nam pune glave zadnjih godina ,draga moja nikoga ne zanima s kim ti lijezes i kaj ti radis u intimi( osima ak ne maltretises tajnice) ali vi sami ste napravili animozitet s stalno nekim provokacijam ili kak bi se u narodu reklo trazis hleba preko pogace

  • Wilma_1 16.09.2017.

    čista diskriminacija u svakom smislu..

  • ljubica ljubičica_1 16.09.2017.

    Nemogu nikako svatit tu seskualnu orjetaciju.Nemogu zamisliti dva ista spola u vezi.Ali to je njihova stvar .Ako ona misli da može taj posa radit a vjerujem da može jer je dosta muškobanjasta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare