To je to što me zanima!

KB Dubrava daje milijune kuna za grijanje, a ljudi se smrzavaju

U središnjem dijelu zgrade, gdje je dijagnostika, nema radijatora pa pacijenti u čekaonici sjede u jaknama. u ostalim dijelovima zgrade hodaju u kratkim rukavima
Vidi originalni članak

Gotovo tri milijuna kuna mjesečni je račun za plin kojim se grije KB Dubrava, no pred velikim hladnoćama u 200 četvornih metara centralnog medicinskog bloka ove ustanove pacijenti se smrzavaju jer radijatori u tom dijelu nisu postavljeni.

– Tu su oftalmološka ordinacija, kardiološka, urološka dijagnostika, u tom se dijelu obavlja ultrazvučni pregled. Nemamo pacijenata u bolničkim sobama u ovom dijelu – objašnjava voditelj tehničke službe dip. ing. Antun Poleto. Pokazuje i takozvane staklenike – otvore za svjetlo kroz koje probija hladni zrak, a koje planiraju zatvoriti plastičnim pločama.

I tako, dok se pacijenti u čekaonicama sjede u jaknama, u ostalim dijelovima zgrade hodaju u kratkim rukavima. Loše arhitektonske situacije koja se odrazila na pacijente svjestan je i dr. Kujundžić, ravnatelj KB-a Dubrava, koji polaže nadu u rješenja svoje tehničke službe.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Vu-Ra 10.02.2012.

    Kako to da se do sada nije taj nedostatak otklonio, pa nije ta bolnica sad otvorena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare