To je to što me zanima!

'Kena' uhitili u Zagrebu, a 2007. je izveo spektakularan bijeg u Danskoj: 'Ranili su 11 policajaca'

Vuković je bivši suradnik kriminalnog klana crnogorskog narkobosa Darka Šarića, pritvoren na temelju Interpolove tjeralice iz Argentine, iz 2009. godine, koja ga tereti za nabavu 490 kilograma kokaina
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija izvijestila je da su u subotu u centru Zagreba uhitili Draška Vukovića (46), državljanina Crne Gore, zvanog Ken, za kojim je argentinska policija raspisala Interpolovu potjernicu zbog pokušaja krijumčarenja droge.

Vuković je bivši suradnik kriminalnog klana crnogorskog narkobosa Darka Šarića, pritvoren na temelju Interpolove tjeralice iz Argentine, iz 2009. godine, koja ga tereti za nabavu 490 kilograma kokaina.

No, Vuković je poznat i po nevjerojatnom bijegu iz 2007. godine. 

POZNAT PO VELIKOM BIJEGU 2007. Uhitili Crnogorca s Interpolove tjeralice u centru Zagreba: Traže ga zbog 490 kilograma kokaina

- Sve je bilo kao u filmu. Napadači su automobilima blokirali policijski konvoj. Izletjeli su iz auta s puškama u rukama i počeli pucati. Uz kišu metaka, usprkos mjerama opreza i jakom policijskom osiguranju, uspjeli su osloboditi Vukovića. Ubacili su ga u automobil i uz škripu guma, pobjegli - pisali su tada danski mediji. 

Vukovića je tada otela grupa naoružanih i maskiranih muškaraca u trenutku kada je, sa istražnog saslušanja, u pratnji jakih policijskih snaga, išao u zatvor Frederiksund u Kopenhagenu. 

Tada je ranjeno 11 danskih policajaca, a ni jedan prolaznik nije ozlijeđen tijekom pucnjave na ulicama danske metropole. 

- Otmica Vukovića je izvedena u dobro isplaniranoj akciji - rekao je tada Stefan Steffensen, šef policije u Kopenhagenu. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Jopazg 30.01.2023.

    Gdje mu je Barbika? Kakav je to Ken ako je solo?

  • HRVATSKA SRAMOTA 30.01.2023.

    Putovnica je izdana u ZLATARU....

  • bornnl 30.01.2023.

    Opasan momak.,kako ide ona narodna pjesma

Komentiraj...
Vidi sve komentare