To je to što me zanima!

Kenijce uz Senatorovo pivo trese 'obamamanija'

Senator Obama uspio je zainteresirati mnoge za svoju predizbornu kampanju, a njegove skupove mediji su prozvali fenomenom 'obamamanijom'
Vidi originalni članak

Rodbinu senatora Backa Obame i simpatizere u djedovini Obamina oca, u Keniji, potresa prava 'obamamanija'. Karizmatični senator iz američke države Illinois uspio je zainteresirati mnoge za svoju predizbornu kampanju, a njegove predizborne skupove mediji su prozvali fenomenom 'obamamanijom'.
Taj je fenomen prisutan i u Keniji, no ondje se u zadnje vrijeme vrlo često manifestira kroz smeđu staklenu bocu s pivom koja se prodaje pod nazivom "Senatorovo pivo". U mnogim siromašnim kenijskim regijama pivo je skupo piće koje si mnogi ne mogu priuštiti pa pribjegavaju jeftinim varijantama iz kućne radinosti. U kućnoj proizvodnji često se dodaju etanol ili varikina, što je do sada u nekim kenijskim kućanstvima rezultiralo s nekoliko slučajeva sljepila, čak i s nekoliko smrtnih slučajeva. S obzirom na visoke životne troškove, Kenijci, bez obzira na imovinsko stanje, rado popiju čašu ili dvije "Obame" - piva koje nikome nije preskupo. I dok konačni izbor američkih predsjedničkih izbora Kenijcima nije važan u istoj mjeri kao Amerikancima, u Keniji svaki posjet lokalnom kafiću glas je povjerenja Baracku Obami.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare