To je to što me zanima!

Kenijski vojnik: Krvi i leševa bilo je posvuda, kao u hororu

Kenijski helikopteri kružili su oko Westgatea. Teroristi su stajali na balkonu na trećem katu. Vikali su 'Bog je velik!' i bacali taoce koje su netom prije rezali od uha do uha
Vidi originalni članak

Nevine žrtve leže posvuda s raznesenim glavama i prerezanim vratovima. Vjeruje se da će ukupni broj žrtava terorističkog napada u Nairobiju doseći brojku 150. Službeno je poginulo 72, a nestalo 62 ljudi, piše Mirror.

Na internetu se pojavila snimka iz zraka na kojoj se vidi uništeni trgovački centar Westgate nakon četverodnevne opsade. Vidi se golema rupa nakon što su se urušila tri kata. Kenijski vojnici pogodili su nosivi zid ispaljujući granate u kompleks. 

- Vidio sam ružnih stvari, ali ovo će me pratiti do kraja života - rekao je jedan vojnik. Drugi je ispričao da je mjesto nakon zločina nalikovalo najbrutalnijim scenama iz horor filmova. Krvi i leševa je bilo posvuda

Westgate je oslobođen u utorak popodne nakon 36 sati neprekidne borbe. U ponedjeljak ujutro krenuo je početak kraja. 

Teroristi su stajali na balkonu na trećem katu. Vikali su 'Bog je velik!' i bacali taoce koje su netom prije rezali od uha do uha. Čuli su se stravični vriskovi. Kenijske trupe krenule su s helikopterima. Međutim, snajperist Al Šababa nije dozvoljavao helikopterima da priđu. Dok su ga pokušavali istjerati suzavcem, drugi terorist se raznio. 

Teroristi su zatim počeli paliti madrace kako bi zaustavili vojsku. U utorak je krenula akcija 'Pucaj da ubiješ'. Vojska je dobila zapovijed da pucaju na svakoga tko samo nalikuje teroristu. Iako vlast tvrdi da su spasili neke taoce, strahuje se da ni jedan nije izašao živ. 

Teroristi pobjegli glumeći žrtve napada

Kenijska obavještajna služba izvijestila je u četvrtak kako je jedan terorist pokušao pobjeći iz trgovačkog centra u Nairobiju glumeći da je žrtva. Međutim, dok su ga, zajedno s drugim žrtvama evakuirali, ispao mu je spremnik za metke. Kenijac je ranjen i trenutačno je u bolnici u vojnoj bazi. Sve više se vjeruje da je dosta terorista na ovaj način pobjeglo iz Westgatea, piše CNN

Kenija oplakuje žrtve napada...

Gotova je opsada trgovačkog centra

Idi na 24sata

Komentari 39

  • smilex 27.09.2013.

    Bog i vjera su ovakvima samo izgovor. Ovo nije napravio niti Jahve, Alah ili Budda nego čovjek, zao čovjek. Čak to nije napravio niti u ime religije jer niti jedna religija nikada ne traži takvo nešto. Svi misle da je Jihad muslimanski vjerski rat jer su to ameri rekli ali istina je da Jihad znači borba protiv lošega, grijeha, nepravde, poroka... Vjera i njeno razumjevanje se uči cijeli život, Biblija nije kuharica da u njoj pišu recepti i da se doslovno shvaća, to je vodič za bolji, kvalitetniji, sigurniji život jer kad se uzme znanje ljudi prije 2000 godina i njihov način života, nešto kao: Ne poželi tuđeg ženidbenog druga. zvuči vrlo mudro jer su zbog takvih stvari padale glave i još uvijek padaju.

  • billabong_1 27.09.2013.

    Bas me interesira kad ce i kod nas ovakvo sto da se desi jer i mi u Hr. dosta dopustamo da se kod nas gradi i velica ..( Rijeka, Zagreb)..........Bit ce kasno onda pisati o tome kad se desi.

  • mesoterija_1 27.09.2013.

    dije video od uha do uha

Komentiraj...
Vidi sve komentare