To je to što me zanima!

Kerry: Špijuniranje Merkel nije narušilo odnose s Njemačkom

Američki državni tajnik komentirao je u četvrtak aferu prisluškivanja i tvrdi da su unatoč tome veze Njemačke i SAD-a i dalje jake i da ih veže pravo prijateljstvo
Vidi originalni članak

Bez imalo sumnje, ta je situacija izazvala napetosti s Njemačkom i Nijemcima, ali naše veze su jake i kao takve će i ostati, kazao je u četvrtak šef američke diplomacije John Kerry za Njemački Bild.

Američki program prisluškivanja Njemačke, koji je otkrio zviždač Edward Snowden, uzdrmao je inače dobre odnose kancelarke Angele Merkel s predsjednikom Barackom Obamom. No, američki državni tajnik tvrdi da je Njemačka i dalje jedan od najvećih prijatelja SAD-a.

- U teškim trenucima, prijatelji rade u međusobnom povjerenju i iskrenosti, a Njemačka je jedan od najvećih prijatelja SAD-a i jedan od naših najvažnijih saveznika - kazao je Kerry.

Istaknuo je i da su pitanja Sirije, Irana i sporazuma o slobodnoj trgovini između Washingtona i EU prevažni i da će na njima i dalje raditi zajedno s kancelarkom.

- Zajedno ćemo prevladati ovu situaciju - uvjerava Kerry.

Merkel se i dalje protivi dati azil Snowdenu koji je i otkrio cijelu aferu prisluškivanja.

- On je odao tajne informacije i optužen je za tri zločina. Treba ga predati SAD-u gdje mu jamčimo pravedno suđenje - zaključio je Kerry.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • zahira45 07.11.2013.

    Polako,polako...to ćemo tek vidjeti.

  • user_102927 07.11.2013.

    tu si se malo za je...od nikad nisam volio ovoga Kerryja, jer je dvolican i lazov i vjerujem da to znaju i njemci!!!

  • mmzg 07.11.2013.

    Naravno da nije. Spijuniranje nije nista novo, osim toga, pa i Njemacka spijunira. I Njemackoj, i Americi, daleko vaznije je uspostavljanje slobodne trzisne zone.

Komentiraj...
Vidi sve komentare