To je to što me zanima!

Kerum mirno pijucka pivo: Imam sigurnih 58 posto...

SPLIT: Kerum u svom izbornom stožeru iščekuje rezultate i mirno pijucka pivo uvjeren u pobjedu, a Ranko Ostojić rezultate čeka u kafiću na Mejama
Vidi originalni članak

Prema prvim neslužbenim rezultatima koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo u 21 sat, Željko Kerum ima 56,83 posto glasova, a Ranko Ostojić (SDP) osvojio je 40,82 posto glasova. Prebrojani su rezultati sa 97 od 162 biračkih mjesta.
Nešto prjie 21 sat iz Kerumova stožera su rekli da imaju informaciju da je prebrojano svih 69.482 glasa te da prema rezultatima on ima 58,58 posto glasova, a Ranko Ostojić 41,42 posto. Kerum u svom restoranu Sky u centru Joker mirno pijucka pivo, a potporu su mu došli dati i supruga Ankica i majka Kata.
Nekoliko desetaka SDP-ovaca natiskalo se u splitski kafić Kaskade na Mejama kako bi pratili izborne rezultate, a redom grohoto su se svi nasmijali vidjevši na TV-u kako Kerum poklanja 100 kuna dječaku sa splitskih Brda, gdje je glasao oko 14 sati. 
- Ovo je kampanja kakvu svijet nije vidio. Čak su se i osmrtnice koristile u predizborne svrhe - kazao je SDP-ov kandidat Ranko Ostojić, aludirajući na subotnju osmrtnicu Željka Keruma preko cijele stranice u Slobodnoj Dalmaciji. Istaknuo je da Split treba ozbiljnog gradonačelnika, a ne kralja.
- I ovo što smo vidjeli, da dijeli novac ljudima koji ga traže, to je kao da prosjaci mole kralja umjesto da se Splićanima omogući da sami zarade novac na radnim mjestima. On sve kupuje u posljednjih 10 mjeseci svoje kampanje, a novac je utrošio da bi prikrio stvarnu istinu, jer mu je mjesto gradonačelnika potrebno kako bi osvojio grad da riješi svoju egzistenciju i poslovne probleme, poručio je Ostojić te dodao da ako Kerum postane gradonačelnik da će poštovati volju birača. U kafiću će sa prijateljima gledati i utakmicu Dinama i Hajduka.
- Nisam nervozan, sad sam bio u sauni i trčao. Neću skakati u bazen, jedva sam prebolio prehladu - rekao je Kerum oko 20 sati. Kaže kako će mu prvi posao biti revizija poslovanja gradske uprave jer je to preduvjet da dobije uvid u financijsko stanje grada, a drugi zadatak će mu biti stanovi i posao za mlade. Tvrdi da neće moći mirno spavati dok to ne ostvari. Komentirajući da je namjestio darivanje 100 kuna dječaku na biralištu, rekao je da bi radije namjestio pola milijuna kuna koje je s prijateljima skupio za djevojčicu koju nije ni poznavao. Za Hajduk je rekao da on neće ništa odlučivati već Nadzorni odbor.
U njegovom stožeru već se okupljaju poslovni partneri, a među gostima su fotograf Stefan Lupino, Tonči Huljić te Kerumov prijatelj Ivica Šurjak.
Do 16 sati u Splitu je glasovalo 29,95 posto ljudi, što je dva posto manje od prvog kruga. U prvom krugu je u Splitu Željko Kerum imao 40,21 posto glasova, a Ranko Ostojić je osvojio 34,72 posto glasova. HDZ-ov Ivan Kuret osvojio je samo 17,08 posto.
- Očekujem rezultat sličan anketama Pravnog fakulteta 60 naprama 40 posto glasova u moju korist. Cijeli dan razmišljam kako što prije krenuti u ostvarenje izbornih obećanja da ljudima gradimo stanove i nađemo posao - rekao je Kerum nakon što je glasovao i dječaku Luki dao 100 kuna.


BORBA I ZA SPLITSKOG ŽUPANA
Kandidat koalicije HDZ-a, HSS-a i HSLS-a za splitsko-dalmatinskog župana Ante Sanader u prvom krugu imao je 47,53 posto glasova, a drugi je bio Veljan Radojković iz SDP-a sa 34,19 posto glasova.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • borovcanin 31.05.2009.

    bolje kerum nego crveni

  • slama 31.05.2009.

    pa vas spličane bi trebalo bit strah..

  • mare18 31.05.2009.

    o Bože čim vidim Huljića rame uz rame do Keruma znam da će Split u četiri godine biti uništen!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare