To je to što me zanima!

Kerum: Vlasnik restorana je... u stvari ja sam vlasnik

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mirko Ramljak pitao je gradonačelnika kada misli zatvoriti cestu koja vodi do Bena i restorana Benedikt. Kerum nije znao da je Benedikt njegov
Vidi originalni članak

Mirko Ramljak iz HDZ-a pitao je gradonačelnika na sjednici Gradskog vijeća Splita kada će se za promet zatvoriti marjanska cesta od Instituta do Bena, što je već trebalo biti učinjeno zbog sezone. Dodao je da se cesta inače ranije zatvarala te da je ugrožena sigurnost šetača i kupača. Istaknuo je da se ugostiteljski objekt na Benama, misleći pri tome na restoran Benedikt, čak reklamira da se do njega može doći autom. Kerum je na to odgovorio da će cestu zatvoriti oko 15. lipnja. Uzeo je neki papir i rekao:
- Taj ugostiteljski objekt je u vlasništvu...U stvari, ja sam vlasnik - rekao je na što je vijećnicom zavladao prolom smijeha.
- Oćemo, zatvorit ćemo, bila su ružna vrimena. Nitko neće stradati. Mogli bi sad za Svetog Antu, 13. lipnja - rekao je Kerum.

KERUM DOBIO VEĆU PLAĆU 
Kerum i njegovi zamjenici dobili su povišice plaća, unatoč protivljenju vijećnika iz oporbe. Gradonačelnik će umjesto 16,5 tisuća kuna dobivati 17 tisuća kuna, njegov zamjenik Jure Šundov primat će 15,5 tisuća kuna, a dogradonačelnica Anđelka Visković 15,1 tisuća kuna. Povišice je splitsko gradsko čelništvo dobilo zbog propisa Vlade o usklađivanju koeficijenata i osnovica. Oporba međutim smatra da su veće plaće loša poruka građanima, pogotovo od gradonačelnika koji se hvalio da mu je najveći uspjeh kresanje troškova. Kerum im je odgovorio da će siromašni sada dobivati više novca, jer se ionako odrekao svoje plaće u njihovu korist. Nije međutim dao da se napadaju plaće njegovih zamjenika, koji za razliku od njega nemaju drugih prihoda.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • toyota 09.06.2010.

    thinking abaut......

  • mit 09.06.2010.

    legenda

  • markisa_17 09.06.2010.

    sirovina

Komentiraj...
Vidi sve komentare