To je to što me zanima!

Kijev nemoćan: Ne možemo kontrolirati situaciju na istoku

Privremeni predsjednik Aleksandr Turčinov je rekao da tisuće ruskih vojnika postavljenih na granici s Ukrajinom jasno daju do znanja da je prijetnja stvarna
Vidi originalni članak

Ukrajinska vojska je u stanju pune pripravnosti u slučaju ruske invazije, rekao je privremeni ukrajinski predsjednik Aleksandr Turčinov u srijedu te priznao kako vlasti u Kijevu ne mogu kontrolirati situaciju na istoku zemlje.

- U ovom trenutku snage sigurnosti nisu u stanju staviti pod kontrolu situaciju u Donjecku i Lugansku - izjavio je.

Pozvao je javnost da ubrza postupak formiranja regionalnih vojnih snaga odanih središtu u Kijevu, javlja BBC.

- Moramo biti u stanju brzo micati snage kako bi pomogli regijama kojima prijete separatisti - izjavio je.

Turčinov je ponovio optužbu kako pojedinci na vlasti surađuju s teroristima, referirajući se na proruske aktiviste koji zauzimaju zgrade na istoku Ukrajine.

- Naš primarni cilj je spriječiti daljnje širenje terorističkih prijetnji u ostalim regijama, prvenstveno u Lugansku i Odesi - rekao je.

Turčinov je rekao da su iz prosvjeda na Majdanu shvatili da upotreba sile u ovom slučaju nije dovoljna.

Privremeni predsjednik je rekao da tisuće ruskih vojnika postavljenih na granici s Ukrajinom jasno daju do znanja da je prijetnja stvarna. Rusija, koja je pripojila Krim, s druge strane ponavlja da nema planova napasti istok Ukrajine i da nije poslala svoje snage na to područje.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • citispeak 01.05.2014.

    Mogu reći da sam ugodno iznenađen kako ljudi ovdje na 24 sata zrelo komentiraju situaciju u Ukrajini. Puno bolje i pametnije od tzv mainstream medija kao Večernji i Jutarnji. Nastavite i dalje. Pozdrav svima pa i onima koji su u zabludi na "ukrajinskoj strani".

  • tomzag 01.05.2014.

    Hitno formirati vojsku odanu Kijevu od braće Kličko! Dva prava vojnika čuda rade. Osim toga Turčinov i Jacenjuk mogu biti sretni što Rusi "gomilaju snage uz granicu". Jer da su na njihovom mjestu Ameri, već bi izvršili desant na Kijev, javno objesili vođe bande, organizirali marionetske izbore i donijeli demokraciju narodu.

  • Herzog(315178) 01.05.2014.

    Rusa ima puno a Amera sasvim dovoljno da naprave veliku glupost .

Komentiraj...
Vidi sve komentare