To je to što me zanima!

Kikiju (3) dosta 'trave': U hrani za ptice našla sjeme konoplje

Vlasnici se činilo da se papagaj čudno ponaša. Posadila je zrno i narasla joj je stabljika konoplje. Veterinar kaže kako nije moguće da se iz sjemena ptica 'napuši'
Vidi originalni članak

Već godinu dana kupujem hranu za ptice u trgovačkim centrima u Bjelovaru za našeg kućnog ljubimca. Vidjela sam da se nakon obroka papiga Kiki čudno ponaša.

- Izgleda mi kao da je Kiki ‘napušen’ - objasnila je vlasnica te dodala kako je na deklaraciji pročitala da u hrani ima tri posto konoplje:

- Nisam vjerovala pa sam izvadila jedno sjeme i posadila ga. Nakon tri mjeseca rodila je stabljika marihuane visoka oko 60 centimetara.

Pred novinarom je s korijenom izvadila stabljiku, koju je nakon fotografiranja spalila. Ne može vjerovati da se legalno u trgovinama može kupovati hrana za ptice i papige koja sadrži sjeme indijske konoplje, od koje se može uzgojiti stabljika bez velikog truda. Uz hranu na kojoj u deklaraciji piše da sadrži konoplju, vlasnica je na policama trgovačkih centara tražila onu koja ne sadrži konoplju.

- Iako nije deklarirano, i ostala hrana sadrži konoplju. Nakon kupnje sam pokušala odstraniti sjeme konoplje kako Kiki ne bi divljao. I on sam već prepoznaje sjeme i izbjegava ga. Vjerojatno osjeti da mu od tih sjemenki nije dobro - kaže. Dragica Katalinić iz HZJZ-a rekla je kako je riječ o industrijskoj konoplji s minimalnom dozom THC-a, koja nije škodljiva. Veterinari kažu kako nije moguće da se papiga od ovog sjemena ‘napuši’.

Idi na 24sata

Komentari 200

  • zadranka25 10.12.2012.

    Mislim da ce nakon ovog clanka uvelike porasti prodaja hrane za ptice :)))))) a za babu sumnjam da je spalila biljku...prije ce bit da ju je zapalila :)))))

  • MarkoJelavić 10.12.2012.

    laze ako kaze da se ptica cudno ponasala to je nemoguce , sjeme kanabisa je toliko zdravo i nema apsolutno sanse da se ptica napusi ,jel u sjemenu nema THC-a

  • Playlife013 09.12.2012.

    Meni je ŠOKANTNIJE da se čovjek koji je ovo pisao i koji ima ovakve intelektualne sposobnosti naziva novinarom, jbt pa svaka hrana za ptice sadrži sjemenke konoplje (industrijske naravno) zbog nutritivnih svojstava istog tog sjemena...time se hrane i ljudi u nekim manje konzervativnim zemljama od Hrvatske..ali pošto je to 24 sata, uopće me ne čudi ova šokantna vijest...cccc debili

Komentiraj...
Vidi sve komentare