To je to što me zanima!

'Kim je ispalio neidentificirani projektil. Letio je čak 420 km'

Projektil je ispaljen oko 4 sata i 30 minuta po lokalnom vremenu iz sjeverozapadnog grada Sino-rija u smjeru istoka, priopćilo je zapovjedništvo južnokorejske vojske
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja ispalila je u četvrtak neidentificirani projektil, objavila je južnokorejska vojska, manje od tjedan dana otkako je sjevernokorejski vođa Kim Jong Un osobno nadgledao pokusno ispaljivanje više raketa i projektila.

Projektil je ispaljen oko 4 sata i 30 minuta po lokalnom vremenu iz sjeverozapadnog grada Sino-rija u smjeru istoka, priopćilo je zapovjedništvo južnokorejske vojske ne navodeći druge pojedinosti.

Neimenovani južnokorejski dužnosnik izjavio je da je projektil letio 420 kilometara. To je više od dometa raketa ispaljenih u subotu kada je Sjeverna Koreja lansirala nekoliko raketa sa svoje istočne obale u ocean.

No, ispalila je i najmanje jednu balističku raketu kratkog dometa koja može letjeli do 500 kilometara u onome što je Pyongyang nazvao "regularnom i obrambenom vježbom".

- To nije ništa drugo nego dio regularne vojne obuke. Vježba nije bila usmjerena na nikoga niti je rezultirala pogoršanjem stanja u regiji - kazao je neimenovani glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova čije je riječi prenijela agencija KCNA.

Vježba u subotu je bio prvi test balističkih projektila koji je S.Koreja provela od studenog 2017. kada je ispalila interkontinentalni balistički projektil dugog dometa.

Do novog ispaljivanja raketa i projektila dolazi nakon što su razgovori sa Sjedinjenim Državama i Južnom Korejom zapeli u veljači, izazvavši uzbunu u obje zemlje koje nastoje navesti Sjever da ukine svoje programe nuklearnog oružja i balističkih projektila.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • danijel51 09.05.2019.

    A ljudi jedu 300 grama hrane na dan...treba to po kratkom postupku sve...

  • Gledaj grb 09.05.2019.

    znači koreanci proizvode te NLO!! ja uvijek mislio ili ameri ili mali zeleni!

  • stari mudrac 09.05.2019.

    a zašto su razgovori u veljači zapeli?

Komentiraj...
Vidi sve komentare