To je to što me zanima!

Kim Jong-il slavi 69. rođendan, ima godinu više, ali ne priznaje

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-il i cijela zemlja obilježavaju njegov 69. rođendan u srijedu iako dokumenti potvrđuju da se rodio godinu dana ranije u bivšem SSSR-u
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja u srijedu nacionalnim praznikom obilježava 69. rođendan svog vođe Kim Jong-ila. Organizirali su razna slavlja diljem zemlje, a vlasti su čak poslale kolače u škole. Ulice su okićene, a dan je neradan. 

Službeno izvješće je kako Kim Jong-il slavi 69. rođendan i da se rodio na svetoj planini u Sjevernoj Koreji. Međutim, dokumenti pokazuju kako se rodio godinu dana ranije u bivšem SSSR-u. 

Iako državna novinska agencija prenosi o raskošnom slavlju, neovisni izvori tvrde kako je na puno nižoj razini nego prošle godine, vjerojatno zbog nestašice hrane, piše BBC. Dvije UN-ove agencije procijenit će poslije zime kako je poskupljenje hrane i sankcije utjecalo na stanje u zemlji. 

Moguće da su i umanjili slavlje kako bi ono sljedeće godine izgledalo još veće kada će on slaviti 70. rođendan, a njegov otac stoti. Već davno su obećali naciji kako će se 2012. uzdignuti kao jaka i prosperitetna zemlja. Za sljedećeg vođu izabran je sin Kim Jong-Un.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • kAmJaN 16.02.2011.

    kim jong konj kong tong itd.

  • ericc 16.02.2011.

    on slavi a, narod mu gladuje,jer nemti veliki a tak je mali a nemaju hrane ,ali imaju za nuklearne pokuse i bombe...tom idiotu ne pomogne niti jedan psihijatar...želi biti veliki,a nije valjda svijestan , da svi mi letimo u zraku ,a da nismo niti svijesni zakona fizike koji je oko nas...

  • p i j e v a c 16.02.2011.

    ha,ha,ha tašta kosooka komunjara.I ja se nadam da če sljedeći dočekati vodoravno s nogama naprijed,ha,ha,ha

Komentiraj...
Vidi sve komentare