To je to što me zanima!

Kim Jong-un se rasplakao na skupu sa ženama: 'Rađajte više djece, za dobro stranke i zemlje'

Diktator je nedavno u Pjongjangu održao je skup 'Nacionali susret majki'. Na skupu je žene pozvao da rađaju više djece 'za dobro stranke, revolucije i cijele zemlje'
Vidi originalni članak

Kim Jong-un, diktator Sjeverne Koreje, nedavno je na skupu vrlo emotivno pozvao žene da se bore protiv pada nataliteta u zemlji. Naime, snimka koja se munjevito proširila društvenim mrežama prikazuje Kim Jong-una kako spušta pogled i briše suze s lica.

- Sprječavanje pada nataliteta i dobra briga o djeci sve su naše kućanske dužnosti koje moramo obavljati dok radimo s majkama- citirala ga je novinska agencija Reuters.

Diktator je nedavno u Pjongjangu održao je skup 'Nacionali susret majki'. Na skupu je žene pozvao da rađaju više djece 'za dobro stranke, revolucije i cijele zemlje'. 

KIM ZAPRIJETIO Sjeverna Koreja prijeti: Svako ometanje naših satelitskih operacija znači objavu rata...

Majkama je zahvalio na njihovoj ulozi u jačanju nacionalne moći.

- I ja uvijek razmišljam o majkama kada mi je teško nositi se s partijskim i državnim radom- rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bore se sa nestašicom hrane

Populacijski fond Ujedinjenih naroda procjenjuje da stopa plodnosti u Sjevernoj Koreji, gdje se posljednjih desetljeća bilježi pad stope, iznosi 1.8 . To je i dalje više nego u nekim susjednim zemljama. Primjerice, u Južnoj Koreji stopa plodnosti prošle je godine pala na rekordno nisku razinu od 0.78. Japanska stopa plodnosti pala je na 1.26.

ŠOK U SJEVERNOJ KOREJI Prvi put u povijesti države: Stranka Kim Jong Una nije odnijela stopostotnu pobjedu

Južna Koreja također se suočava s nedostatkom pedijatara, govore izvješća. U jednom gradu čak održavaju skupove za pronalaženje partnera kako bi se povećao natalitet u zemlji.

Sjeverna Koreja ima oko 25 milijuna stanovnika. Izolirana zemlja suočava se s ozbiljnom nestašicom hrane zbog smrtonosne gladi 1990-ih i drugih prirodnih katastrofa.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Antimor 06.12.2023.

    Demokratski Zapad svojim mjerama praktično zabranjuje rađanje.

  • ichbin2 06.12.2023.

    ovaj naš bi rekao pa pa hrvateki ili kome nije dobro neka odseli, po ovom je ovaj veči domoljub od našeg beskrfnog

Komentiraj...
Vidi sve komentare