To je to što me zanima!

Kina: Parovi i dalje mogu imati samo jedno dijete

Idućih 10 godina Kina neće razmatrati mogućnost promjene politike po kojoj se parovima dopušta jedno dijete, tvrdi kineska Komisija za populaciju
Vidi originalni članak

U intervjuu za list China Daily objavljenom u ponedjeljak, ministar obitelji Zhang Weiqing kaže da bi se bilo kakva promjena te politike mogla razmatrati tek nakon iduće analize mogućeg porasta stanovništva. U idućih deset godina očekuje se da će gotovo 200 milijuna osoba ući u razdoblje rađanja djece.
Mjera po kojoj se kineskim obiteljima dopušta samo jedno dijete pokrenuta je tijekom 1970-ih i zaustavila je trend od 400 milijuna poroda. Peking ograničava parovima u urbanim sredinama da mogu imati samo jedno dijete, a u ruralnim područjima, kako bi se spriječilo iseljavanje, parovima se dopušta do dvoje djece.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ajazvi10 10.03.2008.

    Zato ih je puna Hrvatska!!! Množe se kao zečevi!!!

  • vemi 10.03.2008.

    U ruralnim sredinama se dozvoljava dvoje djece SAMO AKO JE PRVO CURICA, i to sa 4 godine razlike! To je stoga, da se smanji \"pomor\" ženske djece na selu, gdje je od životne važnosti bilo imati sina. Kineske manjine (oko 8% stanovništva) također mogu imati 2 djece, kao i oni koji žive u slabo naseljenim područjima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare