To je to što me zanima!

Kina uskoro uvodi mjere potpore domaćoj potražnji

Rast kineskog gospodarstva znatno je nadmašio zacrtanu vladinu stopu za 2021. godinu „od preko šest posto”, pokazali su podaci
Vidi originalni članak

Kina će uskoro uvesti mjere potpore domaćoj potražnji, izjavio je u utorak Yuan Da, dužnosnik najvišeg vladinog tijela za gospodarsko planiranje.

Vlada u Pekingu također će razmotriti ciljane mjere za jačanje industrijske proizvodnje, rekao je Yuan na tiskovnoj konferenciji.

Drugo najveće svjetsko gospodarstvo oporavilo se u 2021. godine, ojačavši za 8,1 posto, najsnažnije u posljednjih deset godina, poduprto snažnim izvozom koji se pokazao otpornim na mjere suzbijanja pandemije covida-19. U 2020. aktivnosti su porasle 2,2 posto.

STATISTIKA Kina prošlu godinu zaključila s rekordnim trgovinskim viškom

Rast kineskog gospodarstva znatno je nadmašio zacrtanu vladinu stopu za 2021. godinu „od preko šest posto”, pokazali su jučer objavljeni podaci, podsjeća Reuters.

Zamah je ipak posustao na kraju godine, zakočen slabijom potrošnjom zbog mjera suzbijanja novog vala širenja koronavirusne zaraze i posustalom aktivnosti u nekretninskom sektoru i problemima u opskrbi energijom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare