To je to što me zanima!

Kina: Usvojili su rezoluciju o "veličanstvenoj epopeji" Komunističke partije

Rezolucija je razmotrena i usvojena na šestom plenarnom zasjedanju Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, održanom u Pekingu od 8. do 11. studenoga
Vidi originalni članak

Komunistička partija Kine usvojila je u četvrtak rezoluciju o "veličanstvenoj epopeji" tijekom njezinih 100 godina povijesti, a u prihvaćenom tekstu status predsjednika Xi Jinpinga dodatno je narastao, uz bok najvećih ikona režima.

Xi Jinping se često spominje kao najutjecajniji kineski čelnik od Mao Ce Tunga (1949-76).

U najvećoj tajnosti, oko 350 članova Centralnog komiteta, "parlamenta" KP-a, jednoglasno je usvojilo rezoluciju od "velikim postignućima" pokreta osnovanog 1921., treći dokument te vrste u 100-godišnjoj povijesti stranke.

Rezolucija je razmotrena i usvojena na šestom plenarnom zasjedanju Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, održanom u Pekingu od 8. do 11. studenoga.

U završnoj izjavi, kako prenosi agencija Xinhua stoji da je Komunistička partija, koja čvrstom rukom vodi zemlju već 72 godine, napisala "najveličanstveniju epopeju u povijesti kineske nacije".

Na zasjedanju je razmotrena i prihvaćena rezolucija o sazivanju 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine u drugoj polovici 2022. godine u Pekingu, na kojem se očekuje da će Xi tražiti treći mandat na mjestu čelnika partije.

Stranka je 2018. uklonila ograničenje broja mandata na predsjedničkoj funkciji, ukazujući na namjeru Xi Jinpinga da ostane na vlasti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare