To je to što me zanima!

Kineska obitelj odbija prodati grob u srcu zgrade u izgradnji

Obitelj je odbila 160.000 dolara za premještanje groba u kojem leži jedan od članova njihove obitelji. Građevinari su bez obzira na tu "prepreku" počeli graditi zgradu...
Vidi originalni članak

Kineska građevinska tvrtka kupila je u Taiyuanu, u provinciji Shanxi, cijelo groblje osim jedne grobnice. Vlasnicima su isplatiti odštete, no jedna obitelj nije željela pristati. Odbili su čak 160.000 dolara za premještanje groba u kojem od 2004. leži jedan od članova njihove obitelji. 

Građevinari su bez obzira na tu "prepreku" počeli graditi zgradu te se nadaju da će se dogovoriti s obitelji i zgradu dovršiti 2013. godine, kako je i planirano. 

Podsjetimo, ovo je već drugi "neuobičajeni" spor građevinske firme i stanara u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu. Nedavno su Luo Baogen i njegova supruga odbijali kineskim vlastima prodati kuću oko koje su im sagradili autoput. Na kraju su ipak popustili i pristali na odštetu od 41.000 dolara.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • arwin 14.12.2012.

    Za informaciju onima kojima je to nešto čudno- Bolnica Sestara Milosrdnica je izgrađena na srednjovjekovnom groblju, kao i niz drugih zgrada u Zagrebu.

  • KAJ TE BRIGA_2 11.12.2012.

    ne vidim što je tu čudno

  • Roni_4 11.12.2012.

    Ovi su u komunizmu pa se ne može ništa protiv privatnog vlasništva, a mi smo u kapitalizmu pa ti imovinu proglase važnom od državnog interesa i razvlaste te uz mizerju u tren oka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare