To je to što me zanima!

Kineski hakeri upali u računala pet ministara iz Europske unije

Tvrtka FireEye ističe kako su nepravilnosti uočili kada su krajem kolovoza pratili rad glavnog računalnog poslužitelja koji su hakeri koristili za izviđanje hakiranih sustava
Vidi originalni članak

Kineski hakeri su špijunirali kompjutere petorice ministara vanjskih  poslova iz Europske unije prije summita G20 u rujnu, a otkriveno je kako je glavna tema summita bila kriza u Siriji. Hakiranje je potvrdilo istraživanje američke tvrtke za računalnu sigurnost, FireEye, javlja Reuters.

Hakeri su u kompjutersku mrežu ministara upali tako da su im poslali zaražene e-mailove s naslovima poput "Američke_vojne_opcije_u_Siriji". Nakon što bi primatelji otvorili dokumente, kodovi bi se učitavali u njihove kompjutere.

Tvrtka FireEye ističe kako su nepravilnosti uočili kada su krajem kolovoza pratili rad glavnog računalnog poslužitelja koji su hakeri koristili za izviđanje i kretanje kroz hakirane sustave.

Nisu otkrili iz kojih su zemalja ministri čije su kompjutere hakirali, a samo su kazali da su napade prijavili FBI-ju. Summit G20 se održao 5. i 6. rujna ove godine u Sankt Peterburgu.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • SkoroSveznalica 10.12.2013.

    i što su vidjeli? vidjeli su to da ministri igraju pasijans za vrijeme saborske sjednice :D

  • Marin Fabianni 10.12.2013.

    Nije prvi ni posljednji puta, anonimusi na djelu.

  • nisamtaj 10.12.2013.

    Kad ne koriste gentoo!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare