To je to što me zanima!

Kinez protiv Kineza: Uzeo mu titulu najvišeg čovjeka

Zhao Liang (27) slučajno je u bolnici saznao da je najviši čovjek na svijetu. Visok je 2,46 metara. Dosadašnjeg rekordera nadvisio je za 10 cm
Vidi originalni članak

Kinez Zhao Liang (27) oduzeo je titulu najvišem sunarodnjaku. Novi rekorder Zhao viši je od dosadašnjeg najvišeg čovjeka na svijetu, Bao Xishuna, za 10 centimetara. Da je najviši čovjek na svijetu Zhao je otkrio sasvim slučajno. Došao je u bolnicu operirati ozljedu noge koja ga je mučila godinama, a zaradio ju je na košarkaškom treningu. Liječnici su ga tada izmjerili. Visok je čak 2,46 metara. Rekli su mu da je upravo oborio Guinnessov rekrod najvišeg čovjeka na Zemlji. Guinnessovi suci nisu ga još službeno izmjerili, tako da još nije proglašen najvišim. Zhao je do 2006. godine bio nezaposlen, no tada ga ja zamijetila putujuća skupina uličnih umjetnika. Oni su ga zaposlili kao mađioničara te svirača saksofona i flaute. Njegovi su roditelji prosječne visine, a majka kaže da je Zhao oduvijek volio puno jesti pa je zato tako brzo narastao. Kineza su operirali, a liječnik kaže kako njegova visina ne ugrožava njegovo zdravlje.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Siljota 16.04.2009.

    Ti mater, koji div

  • cepinac 16.04.2009.

    http://www.guinnessworldrecords.com/records/human_body/extreme_bodies/tallest_man.aspx

  • Q-bit 16.04.2009.

    hey unknownguy ... mislim da bas i nema udarac ... on ima 2 . 46 ... mozes mislit koliko je spretan i kakvu tek tehniku ima ... =)

Komentiraj...
Vidi sve komentare