To je to što me zanima!

Kinezi se guše u smogu, a TV im savjetuje da piju više čaja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Smijte se i nastojte ostati pozitivni. Nadamo se da će smoga sutra biti manje - stoji u tweetu CCTV-a. Ljudima se savjetuje i da što manje borave na otvorenom
Vidi originalni članak

Dok je u Pekingu zbog visoke razine smoga već drugi dan na snazi crveni alarm, kineska nacionalna televizija građanima poručuje da ostanu pozitivni i nasmiješe se.

- Smijte se i nastojte ostati pozitivni. Nadamo se da će smoga sutra biti manje - stoji u tweetu CCTV-a.

Ljudima su savjetovali  i da ne izlaze iz kuće osim u slučaju prijeke potrebe, da ispuhuju nos, piju više čaja , manje puše i dobro očiste kožu nakon boravka na otvorenom, piše Guardian .

Kinezi 'poludjeli' za posebnim britanskim maskama

Iako Kinezi vole britansku seriju "Downton Abbey", još više vole simpatično ukrašene maske za disanje mladog Christophera Dobbinga. Njegove maske su deset puta skuplje nego one jednokratne, ali ljudi vole dizajn njegovih maski.

Maske se proizvode u Velikoj Britaniji, a skuplje su zbog toga što koriste poseban karbon koji ubija 99 posto bakterija, pa ih se zbog toga koristi i u vojsci. Prodaja maski skočila je za 40 posto, iako im je cijena 22 funte, što je oko 230 kuna.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Razine smoga u srijedu ujutro u Pekingu su bile deset puta više od onoga što WHO smatra sigurnim. Vlasti su zabranile vožnju za više od dva milijuna automobila , a policija je dosad iz prometa isključila čak 3690 automobila koji su zabranu kršili.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Fighter for Justice 10.12.2015.

    Koji je ono indijanac rekao da ce se bijeli covijek ugusiti u vlastitom smecu? Valjda nije znao da postoje i zuti?

  • glista traktorista 10.12.2015.

    Seinfeld je govorio da ce u buducnosti mame govoriti djeci: idi malo u kuću igrati se na svježem zraku. :)

  • vucidas 09.12.2015.

    prodajem 2 paketa bure cijena200 eura

Komentiraj...
Vidi sve komentare