To je to što me zanima!

'Kinkel nam je pomagao, uvijek je otvoreno govorio što misli'

Klaus Kinkel je pomogao kod organizacije pregovora u Washingtonu, a poslije je i osobno sudjelovao u implementaciji Washingtonskog sporazuma, kaže Granić
Vidi originalni članak

Bivši njemački ministar vanjskih poslova Klaus Kinkel umro je u 82. godini, a na njegovu smrt reagirali su i hrvatski političari iz doba osamostaljenja.

- Klaus Kinkel je pomogao kod organizacije pregovora u Washingtonu, a poslije je i osobno sudjelovao u implementaciji Washingtonskog sporazuma. Također se iskreno založio za mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja, kaže nam bivši ministar vanjskih poslova Mate Granić.

NJEMAČKI ŠEF DIPLOMACIJE Umro Klaus Kinkel: Podržavao je Hrvatsku u ratnom razdoblju

Osim što je s Kinkelom blisko surađivao dok su tijekom 1990-ih bili ministri vanjskih poslova, bili su i osobni prijatelji.

- Klaus Kinkel je bio topla i srdačna osoba koja je uvijek otvoreno govorila što misli i što mu se kod nas sviđa, a što ne - prisjetio se Granić dodavši kako je Kinkel bio veliki prijatelj Hrvatske koji nam je pomogao u ključnim trenucima. U vladi Helmuta Kohla, Kinkel je 1991. postao ministar pravosuđa, a 1992., nakon ostavke Hansa Dietricha Genschera, preuzeo je funkciju ministra vanjskih poslova.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • riki1980 06.03.2019.

    hrvatska je trebala postati njemačka pokrajina, imati mjesto u bundestagu s nekim pravom glasa a izvršna politika , predsjednici , ministri i ost. nikako ne smiju biti hrvati..mi smo dobri šljakeri , sportaši , vojnici ...vlast , odgovornost i poštenje hrvat ne može spojiti i neće za 1000 g.

  • 06.03.2019.

    Kolinda, rješavaj se savjetnika Granića. Ne poštuju ga hrvatski građani, a zna se i zašto. Kinkelu svaka čast. Politički je bio na strani Hrvatske, opravdano, znao je tko su i kakvi su agresori.

  • 05.03.2019.

    Mate Granic lažov jučer danas sutra.

Komentiraj...
Vidi sve komentare