To je to što me zanima!

Kirurzi joj vratili mladost: Opet hodam bez problema

Neurokirurzi KB-a Sestre milosrdnice u utorak su Anđelki Reščić prvi put u Hrvatskoj kroz otvor od pola centimetra u kralježnicu ugradili implantat
Vidi originalni članak

Cijeli život radim muške poslove, obrađujem na polju, brinem o svinjama i kravama, a i odgajam djecu, rekla je Anđelka Reščić (63) iz Reščića u Zagrebu. Posljedice je počela osjećati dok je još bila mlada. U posljednja tri mjeseca strašni bolovi širili su se iz leđa prema nogama.
- Teško sam hodala i saginjala se. Nisam se mogla jače nasmijati ili glasnije reći riječ, odmah bi me sve zaboljelo - nastavlja. Imala je suženje kanala kralježnice, a kako tvrdi, boljelo ju je kao da će joj se mišići odvojiti od kostiju. Neurokirurzi KB-a Sestre milosrdnice u utorak su joj kroz otvor od pola centimetra u kralježnicu ugradili implantat. Prvi put u Hrvatskoj operirali su bez otvaranja kralježnice.
- Isti dan sam već šetala po hodniku bolnice. Ništa ne boli. Osjećam se kao djevojka - kaže. U četvrtak je došla kući. Dočekali su je suprug i sin te četvero unučadi. O njima brine otkad im je majka prije godinu dana preminula. Još dva mjeseca morat će paziti na sebe, a implantat bi trebao trajati doživotno.

REVOLUCIONARNA OPERACIJA
Anđelku Reščić operirali su prof. dr. Krešimir Rotim i dr. Robert Saftić iz KB-a Sestre milosrdnice. Ugradili su joj implantat između kralježaka. Operacija je trajala sat vremena, a Anđelka je priznala da se jako bojala prije operacije.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • teuta 03.11.2008.

    bravo kirurzima, sretan oporavak gospođi

Komentiraj...
Vidi sve komentare