To je to što me zanima!

Kiša je poplavila Zadar: Žena upala u šaht, spasio ju mesar

Jačina bujice izbila je poklopce šahtova iz ležišta, a plavi kombi zapeo je u jednom od izbijenih šahtova. Djelatnici Odvodnje brzo su došli i sanirali stvar kroz 10 min.
Vidi originalni članak

Kiša je potopila Zrinsko Frankopansku ulicu u Zadru, a 'rijeka' se cestom slijevala prema gradu. Jačina bujice izbila je poklopce šahtova iz ležišta, a plavi kombi zapeo je u jednom od izbijenih šahtova. Djelatnici Odvodnje brzo su došli i sanirali stvar uz pomoć pumpe te vratili poklopce šahtova na mjesto kroz desetak minuta, kazao nam je čitatelj iz Zadra koji je poslao fotografije 'poplave' oko 11.30 sati. 

Snimio čitatelj

U Zadru i Biogradu svaka kiša koja pada malo jače potopi dobar dio cesta i oteža promet automobila i pješaka, a u nekim ulicama automobili doslovno 'zaplivaju'. Zadrani znaju da u vrijeme pljuska treba izbjegavati prometnice podno nizbrdica kako bi izbjegli prometni krkljanac. Šahtovi ne mogu popiti vodu ukoliko kiša padne naglo i tako je to već godinama. 

- Bojim se da će tako i ostati sve dok se ne dogodi neka žešća tragedija. Tek tada se možda nešto napravi po tom pitanju. A građanima na uplatnici za vodu uredno stoji stavka da moramo plaćati naknadu za oborinske vode, koja nije mala - ljuti se čitatelj. 

Snimio čitatelj

Na stranicama Crometea, motrenja i prognoziranja vremena, Pljusak.com kaže da je na području Zadra palo od 37 do 54 milimetra kiše. U prognozi stoji da  će i dalje povremeno biti kiše, pljuskova i grmljavine. A sudeći po dosadašnjem iskustvu, i poplavljenih ulica, izbijenih šahtova i krkljanca u prometu. 

Žena upala u šaht

Bujica je iz ležišta izbila i šaht u ulici Dalmatinskog sabora u koji je upala žena srednjih godina bježeći od kiše. 

Žena je po najgorem pljusku, oko 11.30 sati, htjela proći ulicom i skloniti se sa kiše, no od silne kiše nije primijetila da je bujica vode izbila šaht iz pločnika, ispričali su očevici za Zadarski.hr.

Nesretna žena upala je do pojasa u kanalizacijski otvor  i ostala zarobljena. U pomoć joj je priskočio djelatnik iz obližnje mesnice koji je vidio njezino propadanje. Izvukao ju je van, a žena je pretrpjela samo lakše ozlijede, ogrebala je noge. 

Preko otvorenog šahta netko je kasnije stavio drvenu paletu kako još netko ne bi upao.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • user_442068 05.10.2015.

    o pa vidi i mesari su dobri ljudi, hvala 24 sata!

  • LANA555 05.10.2015.

    Zao mi uene.nek pada nek sve ode u pi...........u

  • Čavoglavi Hrvat 05.10.2015.

    I sta ce oni kojima smeta poduzeti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare