To je to što me zanima!

Kiša srušila rodu, osušili su ju fenom pa je odletjela

Sl. Brod: Srećom životinja ništa nije slomila pa su ju prstenovali i pustili. Prije toga se prošetala po garaži, pregledavala stvari i smazala puževe
Vidi originalni članak

Mlada roda je u petak poslijepodne najvjerojatnije letjela iznad naselja Mali Pariz u Slavonskom Brodu. Jaka kiša joj je natopila perje pa nemoćna ptica više nije mogla letjeti te je udarila o tlo. Mještani su ju pronašli i pozvali veterinare. Uplašenu rodu su u veterinarsku stanicu prevezli veterinari Hrvoje Mužević i Ivan Lozinjak. Utvrdili su da ptici ništa nije slomljeno, a roda im je dopustila da ju osuše fenom. Ponudili su joj sirovo meso jer nisu imali ništa drugo no roda je odbila. Pustili su ju u vrt, gdje se pogostila s nekoliko slasnih puževa. Umjesto da ponovo poleti i nastavi put, roda je ostala. Hrvoje i Ivan do mraka su ju ostavili u vrtu, a prenoćila je u Ivanovoj garaži. U subotu ujutro šetala se po garaži i pregledavala stvari. Očito je tražila neku hranu, rekli su veterinari Hrvoje i Ivan. Nakon što su se uvjerili da je s rodom sve u redu, odlučili su ju u nazočnosti ornitologa Nenada Šetine koji ju je prethodno prstenovao, pustiti u prirodu. Donijeli su je na nasip uz Glogovicu, odakle je roda nakon kraćeg premišljanja odletjela.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ivana2302 31.07.2010.

    Svaka pohvala... ne iznenađuje me previše jer dr. Lozinjak je za moj pojma vrhunski veterinar.. mojoj Lei i meni je darovao četiri prekrasna mjeseca, nažalost nakon toga je uspavana, nije joj bilo spasa.... još jednom velika hvala na profesionalnosti, suosjećanju, stručnosti.. svijet bi bio ljepši kada bismo imali više takvih veterinara... Hvala..

  • gladijator 31.07.2010.

    Vratit će se rode!

  • 25sat 31.07.2010.

    da su koristili onaj fen što ga koriste kod skidanja stare boje sa stolarije, bilo bi pečenih krilaca i bataka

Komentiraj...
Vidi sve komentare