To je to što me zanima!

Kitarović: Naše misli i molitve su uz obitelji stradalih vojnika

U ovom teškom trenutku nadam se kako će obitelj stradalog Josipa pronaći snagu utjehe, poručila je predsjednica i dodala da naši vojnici pokazuju visok stupanj hrabrosti, morala i vjere
Vidi originalni članak

Izražavam duboku tugu i sućut obitelji poginulog skupnika Josipa Briškog koji je na žalost podlegao ozljedama. U ovom teškom trenutku nadam se kako će obitelj stradalog Josipa pronaći snagu utjehe, poručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

MORH POTVRDIO Preminuo hrvatski vojnik kojeg je u Kabulu napao bombaš...

- Iskreno vjerujem u uspješni oporavak ostalih ozlijeđenih vojnika, te kako ćemo ih ubrzo vidjeti u Hrvatskoj. Kako sam i sama svjedočila prilikom nekoliko posjeta našim kontingentima u Afganistanu, Hrvatska vojska u ovoj operaciji dokazuje visok stupanj pripremljenosti. Svjesni težine svojih zadaća, hrvatski vojnici pokazuju visok stupanj hrabrosti, morala i vjere u uspjeh međunarodne misije u kojoj sudjeluju, jer se Republika Hrvatska od suvremenih prijetnji poput terorizma štiti i daleko od njezinih granica - dodaje Kitarović. 

- U ovom trenutku naše su misli i molitve uz obitelji naših vojnika, posebno Josipa Briškog - rekla je.

200 METARA OD KAMPA Detalji napada: Bombaš se u naše vojnike zabio na motoru

Podsjetimo, u napadu bombaša samoubojice na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu ozlijeđena su trojica vojnika. Briški i još jedan vojnik zbog težine ozljeda prebačeni su u bolnicu u Bagramu, međutim ozljede su bile preteške i mladi vojnik tijekom dana je preminuo. 

'Sve te misije su rizične' 

Predsjednik saborskog Odbora za obranu, SDP-ov Igor Dragovan, također je izrazio žaljenje zbog napada u Kabulu u Afganistanu u kojem je poginuo naš vojnik. 

- Ovakav tragičan događaj nikoga ne ostavlja ravnodušnim i sigurno ostavlja prostor za preispitivanje odluka u budućnosti - rekao je. 

Na pitanje treba li povući naše vojnike, Dragovan je poručio da se za prvu ruku  ne bi sada izjašnjavao o tome. 

- Žalosno je da se to može dogoditi, to je rizično područje i sve su te misije rizične. Vjerujem da će se napraviti kvalitetna analiza obzirom da je ovo bio napad, a ne nesretan slučaj i da će se napraviti jedna dobra, kvalitetna sigurnosna procjena - rekao je.

Premijer izrazio sućut obitelji 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji poginulog hrvatskog vojnika Josipa Briškog. Prenosimo ju u cijelosti. 

Poštovana obitelji Briški,

s velikom sam tugom primio vijest o tragičnom stradanju Vašega Josipa, našeg hrabrog mladog vojnika u Afganistanu, nakon bezumnoga terorističkog napada na vozilo u kojem su bili pripadnici Hrvatske vojske.

Cijela Hrvatska u mislima je s vama nakon prvog napada ovakvih razmjera u proteklih 16 godina koliko su pripadnici Hrvatske vojske prisutni u Afganistanu u okviru operacija NATO-a.

Josipova žrtva podnesena je u časnoj i plemenitoj dužnosti, koju je on obavljao hrabro i požrtvovno, pod hrvatskom zastavom. To mu hrvatski narod i hrvatska Vlada nikada neće zaboraviti.

Molim vas da, u ime Vlade  Republike Hrvatske i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti.

Idi na 24sata

Komentari 188

  • 25.07.2019.

    lažu ko popi

  • Mandi10 24.07.2019.

    Tvoje misli su usmjerene samo prema tebi samoj. Bolje da se ne javljaš. Sućut obitelji

  • smoking 24.07.2019.

    Ostavka Kolinde i Krsticevica jer nisu poslali MRAP vozila koje ima HV u Afganistan, a to su vozila koja su napravljena bas da da stite kod nenadanih minsko eks naprava itd

Komentiraj...
Vidi sve komentare