To je to što me zanima!

Kitarović o "švicarcu": Banke se moraju odreći dijela zarade

Kazala je da će predložiti premijeru da ovaj problem bude prva točka njihove zajedničke sjednice Vlade te da će tražiti ocjenu ustavnosti Ovršnog zakona
Vidi originalni članak

Kolinda Grabar Kitarović pozvala je danas sve sastavnice državne vlasti, predstavnike oporbe, sindikata, nevladinih organizacija i banaka da brzo reagiraju i spriječe narušavanje standarda nekoliko tisuća hrvatskih građana koji imaju kredite u švicarskim francima.

- Ovo je trenutak u kojemu moramo zaboraviti na političke i svjetonazorske razlike. Ovo je trenutak u kojemu i banke moraju pokazati socijalnu osjetljivost i odreći se dijela profita, pokazujući time da su i one spremne na društvenu solidarnost, kazala je novoizabrana predsjednica i pozdravila najavu Vlade za pronalaženjem mjera kako bi se ublažio negativan učinak rasta tečaja švicarske valute. 

Kazala je da će predložiti premijeru da upravo ova tema i mjere ublažavanja udara na korisnike kredita bude prva točka sjednice Vlade na kojoj će ona nazočiti. 

- Najavljujem i da će prvi akt koji ću potpisati biti Zahtjev za ocjenom ustavnosti Ovršnog zakona, kazala je u priopćenju Grabar Kitarović.

Idi na 24sata

Komentari 292

  • ljubica ljubičica_1 30.01.2015.

    Rekla je ona da neće ni na Pantovćak !Ali se samo šalila .

  • ljubica ljubičica_1 19.01.2015.

    Pričaj mi makar bajke bile to !Vi gospođo dobro znate da je to nemoguće.I nemojte narodu ulivat lažnu nadu.Jedino vlada može nešto napravit i HNB a presednik države NE.

  • bajica1009 17.01.2015.

    Međunarodni novac te doveo na vlast i sad pričaš da se njihove banke odreknu zarade, dok su drugi dizali kredite u Eurima oni su bili pametni i podsijavali se tim luzerima i lijepo podigli kredit, sada pomagajte mi smo naj.... to što su dobili na sudu je ono što ugovorima nije bilo obuhvačeno i mislim da im je to sve od strane banaka. Ti kao predsjednica nečeš ništa napraviti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare