To je to što me zanima!

Kitarović: Vladina odluka je nepotrebno 'lupanje novca'

Josipović je bez vizije i programa, što je vidljivo iz dosadašnjeg mandata, dok sam ja svoj program sama pisala i predstavljala, rekla je Kolinda Grabar Kitarović
Vidi originalni članak

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović danas je komentirala financiranje predsjedničke kampanje po kojoj se naknada troškova izborne promidžbe kandidatu s najvećim brojem glasova povećava u odnosu na prošle predsjedničke izbore, piše Večernji list.

- To je lupanje novca bez veze u ovakvoj gospodarskoj situaciji. Ja sam htjela taj novac donirati, ali onda sam saznala da ne mogu. Izmjenama zakona to bi se trebalo predvidjeti. Novac ću ostaviti u proračunu i neću ga koristiti.

Nada se da će ga Vlada donirati onima kojima je stvarno potreban. Kazala je kako će njezina kampanja biti skromna te da će "putovati autobusom po Hrvatskoj i biti s ljudima".

Kemijska kastracija pedofila

Osvrnula se i svoju inicijativu za borbu protiv pedofilije:

- Skrb  o djeci jedna je od temeljnih okosnica mojeg programa. Zalagat ću se da sva djeca imaju zdravstvenu zaštitu i obrazovanje. Pedofilija je za mene jedan od najgnusnijih zločina i nužno je postrožiti mjere kako bi se pojačala prevencija i smanjio broj recidivista, a, između ostalog, u daljnjoj budućnosti ne isključujem mogućnost da se založim za kemijsku kastraciju – kazala je Grabar Kitarović.

Novinare je također zanimalo da li ona i predsjednik Josipović troše previše vremena na međusobna prepucavanja, a premalo na programe.

- Josipović je čovjek bez vizije i programa, a ja imam program koji sam sama napisala i kojeg sam nedavno predstavila javnosti -  poručila je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja.

'Ova vlast slijepa je i gluha na nezaposlenost, pad BDP-a, dug...'

Nezaposlenost, proračunski deficit, pad BDP-a, vanjski dug, problemi su na koje je ova vlast gluha i slijepa, a rukom odmahuje i na upozorenja iz EU, kazala je u Osijeku na obilježavanju 25. godišnjice tamošnjeg HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović, prenosi Večernji list.

Ponovila je kako smatra da predsjednik Josipović nema mišljenje ni o jednom važnom pitanju.

- Znate li da je u tih pet godina potrošio 240 milijuna kuna zato da bi šutio?, kazala je i poručila Slavoncima da je 'HDZ duša Osijeka, ali i da je Osijek duša HDZ-a' podsjetivši da je najveći broj utemeljitelja HDZ-a upravo iz Osijeka. 

Idi na 24sata

Komentari 163

  • Ain Stein_535 23.11.2014.

    ti si sama napisala svoj program ,kao i Vasa diplomski........

  • SavetaPaškov 22.11.2014.

    Koliko su besramne njene izjave ona moze nekoga prozivati koliko je potrosio nasih novaca a to sto su oni cija je ona kandidatkinja pokrali i unistili ovu nasu drzavu i narod ma nema veze oni mogu mrss tamo gdje si dosad bila.

  • Kara Marko_1 22.11.2014.

    Sto vise laje vise se ukopava svaki dan!!! Žena igra sama protiv sebe. Da je imala nijemu kampanju imala bi vise pristaša nego sad!!!!......

Komentiraj...
Vidi sve komentare