To je to što me zanima!

'Klađenje je nauka, baš kao i nuklearna fizika ili filozofija'

Luki Gajici, osumnjičenom za deset razbojništava i jedan pokušaj na području Zagreba, sudac istrage odredio je istražni zatvor kako ne bi ponovio djelo
Vidi originalni članak

Klađenje je nauka, baš kao i nuklearna fizika ili filozofija. U stvari, mislim da je to spoj više nauka u jednoj jer zahtijeva i logično razmišljanje i intuiciju, napisao je na društvenoj mreži Luka Gajica (28).

Tim je riječima posrnuli policajac, uhićen u četvrtak nakon pljačke pošte u zagrebačkom Središću, još 2010. godine komentirao izmišljeni članak njegova prijatelja o osvajanju pola milijuna na kladionici. Osam godina kasnije kolege ga sumnjiče za čak deset razbojništava i jedan pokušaj na području Novog Zagreba i Trnja. Istražiteljima je priznao da je motiv za pljačke bila njegova ovisnost o kocki, odnosno da mu je novac trebao kako bi namirio dugove nastale zbog klađenja.

PRIZNAO JOŠ DESETAK PLJAČKI Uhićen pljačkaš pošte u naselju Središće: Radi se o policajcu!

Luku, podrijetlom iz Dalmacije, u petak su ispitali u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici. U subotu su ga doveli dežurnoj sutkinji Županijskog suda u Velikoj Gorici, koja mu je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Razbojništva je, sumnjaju, činio od 20. travnja prošle godine do 22. studenog ove godine, a na meti su mu uglavnom bile pekarnice Mlinara, kiosk Tiska i ljekarna. Poslovnicu pošte u Ulici Ivana Šibla u zagrebačkom Središću opljačkao je dvaput.

Inače, ista pošta našla se na meti pljačkaša čak pet puta u ovoj godini. U pohode je odlazio maskiran povezom ili maramom preko lica. Ponekad bi zaposlenicima tek verbalno zaprijetio i tražio novac, no često je bio “naoružan” plastičnim ili plinskim pištoljem. Ukupna šteta pribavljena kaznenim djelima iznosi oko 34.000 kuna. Budući da u pljačkama nije koristio pravo oružje ili opasno oruđe, a kaznenim djelima je pribavio imovinsku korist manju od 60.000 kuna, sumnjiče ga za blaži oblik razbojništva u nadležnosti općinskog državnog odvjetništva. Luka Gajica je završio Strojarsku tehničku školu “Faust Vrančić” u Zagrebu, nakon čega je prošao Policijsku akademiju. U policiji radi najmanje pet godina. Prije uhićenja bio je temeljni policajac u jednoj policijskoj postaji na području Zagreba. Zagrebačka policija izvijestila je da je policajac rješenjem načelnika PU zagrebačke nakon obrade privremeno udaljen iz službe.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • 25.11.2018.

    ako je mislio zaraditi na kladionici, trebao ju je opljačkati

  • darko122 25.11.2018.

    Treba se zamisliti dali su stvari slučajne ili se kadroviranje u MUp-u ,mora voditi savjesnije, i obazrivo. Zašto, krim policajac, optužen za nestanak zlata, temeljni policajac za (temeljni) kriminal, a ima još. Tonemo brže nek mislimo. Sudačko kadroviranje treba uozbiljiti, Sinkopa, ličko rukovanje, vozač Grdovičevog auta izgleda bio autopilot, itd. Kada povjerenje u institucije nestane, onda to mogu vrlo lako iskoristiti oni kojima neredi odgovaraju, ali nažalost ni zapad ne stoji puno bolje,ponekad mi se čini i gore, samo njihov PR viće mi smo anđeli, ali "nešto smrdi u državi Danskoj".

  • alija98 25.11.2018.

    Sigurnost i povjerenje

Komentiraj...
Vidi sve komentare