To je to što me zanima!

Klečanje je uvezeno iz SAD-a: Da je na Kaptolu pameti, bili bi proglašeni nepoželjnom sektom

Klečavce je nadahnuo američki samozvani propovjednik, trgovac vjerskim knjigama preobraćen na katoličanstvo 2006. Od 2013. promovira "nauk" po kojem su muškarci odabrani da šire vjeru, a žene da crnče i rađaju
Vidi originalni članak

Muškarci koji prve subote u mjesecu kleče na trgovima šalju poruke koje imaju vrlo malo veze s Katoličkom crkvom. Poruke su, kao i način na koji se promoviraju, preuzete iz praksi evangelikalskih sekti u SAD-u.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 20

  • 07.03.2023.

    Poznati smo po "dobrim" stvarima koje uvozimo!

  • 04.03.2023.

    Država i društvo postaju ozbiljan apsurdistan u svakom segmentu današnjeg vremena.

  • Luna777 04.03.2023.

    Kažu da su ovakvi molitelji (ili sekta) došli iz Poljske, tamo su tako započinjali prosvjede, a sve u nakani da zabrane prekid trudnoće iliti pobačaj i čini mi se da su uspjeli u tome. To žele isto kod nas učiniti, ta sekta i financira sve ovo, pa Batarelo i Markićka predvode ove molitelje, koji vjerujem i dobe kakvu nadnicu, nagradu, a sve sa ciljem da se zabrani prekid trudnoće i kod nas i da se ta stavka ugradi u Ustav. Isto to radi Markička sa moliteljima ispred bolnica, što me isto tako podsjeća na ove molitelje. Tko ima pravo ukidati ono za što su se naše majke teškom mukom izborile davnih 50-tih godina prošlog stoljeća? Da žene nemaju pravo na prekid trudnoće po bolnicama, opet bi se našlo nekih nadriliječnika koji bi to obavljali (kao nekada davno) pa bi žene bile u kudikamo većoj životnoj opasnosti nego što im to zdravstvo danas pruža. Ne mislim da je pobačaj kontracepcija, ali ima tisuću razloga zašto se žene na to odluče, ako nemaju drugi izlaz iz nastale situacije. Meni bi bilo razumnije da se ovi divni muškarci, dominantni u obiteljima, bore protiv ubojstava svojih žena, partnerica, ljubavnica, a čak i svoje vlastite djece. E to je veliki problem jer godišnje imamo barem 20-tak takvih ubojstava i o tome bi trebalo govoriti, moliti. Plus toga smatram da se moli u svojem domu ili u crkvi, koje su svakodnevno otvorene za sve vjernike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare