To je to što me zanima!

Kličko u Münchenu: Ova vlast je izabrala put terora i nasilja

Na raspravi o stanju u Ukrajini sudjelovao je i ministar Leonid Kohzara koji je rekao kako se ne može ignorirati činjenica da u Ukrajini živi osam milijuna Rusa
Vidi originalni članak

Najpoznatiji vođa ukrajinske oporbe, boksač Vitalij Kličko, na konferenciji o sigurnosti u Münchenu izjavio je kako su Ukrajinci spremni braniti svoje demokratske težnje unatoč vladajućem režimu, optuživši vladu predsjednika Janukoviča da je umjesto puta u Europu izbrala put terora i nasilja, piše Deutsche Welle.

Kličko je od vlade u Kijevu zatražio da oslobodi više od 300 zatvorenih prosvjednika i otkrije gdje je još njih 27, koji su posljednjih tjedana netragom nestali. Zatražio je i da vrati ustav donesen 2004. godine i raspiše nove predsjedničke izbore koje bi nadzirala međunarodna zajednica. 

U raspravi o Ukrajini na konferenciji je sudjelovao i ministar vanjskih poslova Leonid Kozhara. Vladinu odluku o približavanju Rusiji opravdao je gospodarskim razlozima. 

- Ne podupiru svi Ukrajinci prosvjede na Majdanu. Ne zaboravite da u Ukrajini živi osam milijuna Rusa. Ukrajina se ne može jednostavno okrenuti Europskoj uniji, a protiv Rusije - rekao je Kozhara.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • efteling 02.02.2014.

    Ukrajina?problem je jednostavan.zapad je obecao Ukrajini pomoc u krizi ako se odrekne uticaja Rusije.Predsednik Ukrajine moze Ruse i mrzeti ali bez njih ne moze.jer upravo su Rusi dali preko 10 milijardi dolara kredita,smanjili cenu gasa od koje Ukrajina i te kako ne moze,i putin rekao ovo stoji bez obzira ko je u vladi!a sto radi EU?Igra se sa sudbinama ljudi,bas kao sto su se igrali sa Hrvatskom i rezultat znamo.Ako im je toliko stalo do Ukrajine zasto ih nisu materijalno pomogli i tako potvrdili ozbiljne namere prema njoj?Klicko je budala,ne prepoznaje interes Ukrajine....Jer samo budala moze tvrditi da Ukrajina moze bez Rusa...Ili trebam crtati?

  • MI-MA 02.02.2014.

    A zašto oporba misli da je ona u pravu. Što će se dogoditi da se raspišu novi izbori i ponovo ovi vladajući dobiju izbore. Hoće li oporba i dalje ustrajati na ponovnim izborima.

  • Ahileja 02.02.2014.

    Zašto bi se morali opredjeliti za Europu ili Rusiju, neka se prime posla i zarade za opstanak. Trgovati mogu s jednima i drugima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare