To je to što me zanima!

Klimatski aktivisti upravljat će dronovima iznad Heathrowa

Iz skupine "Heathrow Pause" rekli su da će upravljati dronovima u zabranjenoj zoni, ali ne i na zračnim pistama. To bi moglo prisiliti zračnu luku na otkazivanje letova.
Vidi originalni članak

Britanski aktivisti za borbu protiv klimatskih promjena rekli su da će početi puštati dronove iznad londonskog Heathrowa od 13. rujna u potezu zbog kojeg će vjerojatno biti otkazani svi letovi, a čiji je cilj izvršiti pritisak na vladu da poduzme veće korake u smanjenju emisije stakleničkih plinova. 

Iz skupine "Heathrow Pause" rekli su da će upravljati dronovima u zabranjenoj zoni, ali ne i na zračnim pistama. To bi moglo prisiliti zračnu luku na otkazivanje letova

"Ovo je simbolična akcija koja koristi rupu u zakonu i samopožrtvovnost sudionika kako bi privukla pozornost na najozbiljniju i najhitniju krizu s kojom se čovječanstvo dosad susrelo", navode iz skupine. 

"Vladine neaktivnosti po pitanju klimatskih promjena i naziruća katastrofa širenja zračne luke ne daju nam mnogo izbora i prisiljavaju nas na akciju", dodaju. 

Heathrow je najveća europska zračna luka. Klimatski aktivisti kažu da dronovi neće letjeti više od razine glave te da će obavijestiti zračnu luku o akciji sat vremena ranije. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • prokurator 29.08.2019.

    svi mi želimo letjeti čak i unutar europskih kratkih destinacija, želimo letove jeftinije od busa, želimo 3 auta po obitelji, a kasnije smo u šoku kad vidimo što klimatske promjene čine, svakog ljeta toplinski rekordi, extreme weather, izgubljeni ljudski životi...

  • jo2hn8ny 29.08.2019.

    E sada dovesti vojsku da te iste dronove ruše svojim najnovijim tehničkim dostignućima.

  • hadred18 29.08.2019.

    Koji besposličari.

Komentiraj...
Vidi sve komentare